Društvo

Ljekovi će stizati u apoteke svakodnevno

Sekretar Ministarstva zdravlja Zoran Kostić i generalni direktor Direktorata za zdravstvenu zaštitu dr Mensud Grbović razgovarali su danas sa direktorom Montefarma Radomanom Dragašom, o snabdijevanju apoteka Montefarma ljekovima i iznalaženje modaliteta za kvalitetniju i efikasniju opskbljenost medikamentima, prenosi RTCG.
Ljekovi će stizati u apoteke svakodnevno
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Razmatrane su, kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, mogućnosti promjene načina snabdijevanja apoteka u Podgorici i drugim crnogorskim gradovima, kako bi se i na taj način uticalo na bolju dostupnost ljekova građanima.

"Na sastanku, koji je održan u Ministarstvu zdravlja, raspravljalo se i o iskazanim potrebama za ljekovima i potrošnim medicinskim materijalom javnih zdravstvenih ustanova za 2015. godinu, kao i o mogućnosti da izabranim doktorima koji propisuju ljekove u domovima zdravlja, budu dostupni podaci o Montefarmovim zalihama ljekova, kako bi znali kojih ljekova ima u tom trenutku u apotekama. Do sada su se Montefarmove apoteke snabdijevale ljekovima dva puta nedjeljno, utorkom i petkom, a ubuduće će se ljekovi nabavljati svakodnevno u zavisnosti od potreba pojedine apoteke. Takođe, u svakoj Montefarmovoj apoteci građani će moći da dobije informaciju u kojoj apoteci u Glavnom gradu ima određenog lijeka, kako bi jednostavnije i brže došli do potrebne terapije", navode iz Ministarstva.

Ministarstvo zdravlja insistiraće da Montefarm na ovaj način snabdijeva i apoteke u drugim crnogorskim gradovima, kako bi osnovni način snabdijevanja bio prema potrebama građana, odnosno iskazanim zahtjevima iz apoteka u svim opštinama Crne Gore.

Portal Analitika