Politika

Pregovori o formiranju vlasti u H. Novom pod velom tajne

Iako je početkom sedmice najavljeno da bi sjutra mogli biti nastavljeni razgovori pregovaračkih timova DPS-a, "Izbora" i Koalicije SNP-DF-NS, odnosno lidera SNP-a Srđana Milića, sve je još neizvjesno, javlja Radio Jadran.
Pregovori o formiranju vlasti u H. Novom pod velom tajne
Portal AnalitikaIzvor

U udruženju građana „Izbor" potvrdili su tom radiju da će razgovori biti nastavljeni prvo sa Milićem, ali iza zatvorenih vrata, bez izjava za medije. Čak nijesu htjeli ni da potvrde da će do njih doći danas. S druge strane, nosilac liste DPS „Da pobijedi Herceg Novi-Milo Đukanović", Slobodan Radović Krušo takođe nije bio precizan.

"Pregovori će s „Izborom" sigurno biti nastavljeni ovih nekoliko dana, možda prije konstitutivne sjednice Skupštine 12. januara, a možda i sjutra. Još nije utvrđen termin", kazao je Radović.

Podsjećamo, uoči novogodišnjih praznika obavljene su dvije runde pregovora. Prvo su o profesionalizaciji lokalne uprave, neophodnim projektima za Herceg Novi, garanciji države od 100 miliona eura razgovarali pregovarački timovi DPS-a (Svetozar Marović i Daliborka Pejović) i „Izbora" (Dušan Radović Krušo, Mladen Ivanović, Mišo Škobalj, Nikša Gojković, dr Tamara Vujović i Špiro Vuković). Potom su za pregovarački sto sjeli tim „Izbora" i lider SNP-a, Srđan Milić, uz priču o mogućoj manjinskoj podršci Koalicije „Izboru".

(antenam.net)

Portal Analitika