Društvo

AKEM osudio napad na Charlie Hebdo

Asocijacija komercijalnih elektronskih medija Crne Gore (AKEM) najoštrije osuđuje neviđeni masakr koji se dogodio nad novinarima francuskog magazina Charlie Hebdo. Teroristički napad u kome su zvjerski likvidirani pripadnici medija kojima je sloboda medija bila vrhovna vodilja, samo je još jedan primjer da su novinari i profesija kojom se bave nesaigurni i sve više izloženi brutalnim napadimana i u zemljama koje slove za kolijevku slobode govora, navodi AKEM u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.
AKEM osudio napad na Charlie Hebdo
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

AKEM smatra da je ovaj nečuveni napad, atak na slobodu medija i profesionalne standarde koji treba da upozori i uplaši  sve one koji bez zazora ugrađuju dio sebe svakodnevno u temelje demokratije, nastojeći da opomenu i budu dnevni kritičari stvarnosti koja nerijetko udara na život svakog pojedinca.

AKEM je zabrinut zbog učestalih pojava napada na novinare i zahtijeva zaštitu profesije koja njedri temeljne vrijednosti društva i da se svaki pokušaj bilo koje vrste pritisaka energično sankcioniše.

AKEM duboko saosjeća sa porodicama stradalih novinara, izražavajući solidarnost sa novinarima magazina Charlie Hebdo koji su odlučni u naumu da nastave sa radom, upkost neviđenoj tragediji koja ih je zadesila.

To mogu samo hrabri i profesiji predati. Zato smo uz njih svim svojim bićem, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Slavko Mandić.

 

Portal Analitika