Društvo

Mihailo: Amfilohije javno rehabilitovao politiku strahota i užasa 90-ih

Mitropolit Crnogorske pravolavne crkve (CPC) Mihailo ocijenio je da je televizijskim prenosom božićne liturgije iz Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, koju je predvodio mitropolit Amfilohije, javno rehabilitovana politika strahota i užasa iz devedesetih godina koju on oličava.
Mihailo: Amfilohije javno rehabilitovao politiku strahota i užasa 90-ih
Portal AnalitikaIzvor

"Tim činom beogradska patrijaršija SPC je demonstrirala i ekskluzivni status u našoj zemlji, koju je okupirala prije skoro jednog vijeka, dok je našu božićnu liturgiju televizija tiho zaobišla, zlonamjerni bi kazali, zbog viših državnih interesa. Takav odnos je promocija politike koja neprijatelje zemlje i naroda oglašava domoljubima i u kojoj izdajnici drže slovo o patriotizmu.  Kako cinički zvuči Amfilohijevo prizivanje mira i pomirenja u Crnoj Gori na toj liturgiji i ukazivanje na obavezu da se zagrlimo, pomirimo i prevaziđemo dobe“, naglasio je Mihailo.

To, dodaje on, izgovara onaj koji često prijeti i demonstrira mržnju prema drugim i drugačijim i za takvu politiku uživa podršku administracije.

"Taj akt nije pravedan i patriotski, ali vjerujemo da će ovaj naš prigovor navesti nadležne da promijene politiku“, zaključio je mitropolit Mihailo.

Portal Analitika