Turizam

IVANOVIĆ: Uspješan početak godine najavljuje odličnu posjećenost Cetinja

Direktorica Turističke organizacije Cetinje Ana Ivanović u razgovoru za Portal Analitika istakla je da je posjećenost Prijestonice bila savršena u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, s obzirom da u zadnjih nekoliko godina Hotel „Grand“ nije radio i da nije bilo organizovanog dočeka Nove godine. Kako dodaje, Cetinje ove godine bilježi veliku posjećenost.
IVANOVIĆ: Uspješan početak godine najavljuje odličnu posjećenost Cetinja
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Da podsjetim, tokom novogodišnjih praznika u „Grandu“ se slavilo uz Leksington bend, Halida Bešlića, Milicu Todorović i Slavonske tamburaše. Organizacija je bila na najvišem nivou i komentari posjetilaca su pozitivni i svi su prezadovoljni. Takođe se slavilo na Ivanovim koritima, u novootvorenom hotelu „Monte rosa“. Svi smještajni kapaciteti su bili puni u tom periodu, tako da je početak godine odličan što se tiče Cetinja. Sinoćnji koncert Halida Bešlića na Dvorskom trgu ispratio je veliki broj posjetilaca, njih oko 7.000 hiljada, ne samo iz Cetinja, već iz cijele Crne Gore, a bilo je i gostiju iz regiona. Tako da smo prezadovoljni i nastupom legende Halida Bešlića i našeg sugrađanina Darka Martinovića, koji je svojim nastupom dodatno doprinio da se atmosfera podigne na još veći nivo - kazala je Ivanović za Portal Analitika.

0801halid3

Kada je u pitanju poređenje sa proteklom sezonom, obzirom na činjenicu da je „Grand“ bio zatvoren prošle godine, i da hotel na Ivanovim koritima nije bio u funkciji, direktorica TO Cetinje navodi da je posjećenost sto odsto veća.

- Takođe, veliko interesovanje vlada i za privatni smještaj, kako juče, tako i u vrijeme novogodišnjih praznika. Ponavljam, prezadovoljni smo početkom godine. Prema informacijama iz Nacionalnog parka, ima dosta snijega na Lovćenu i broj posjetilaca je u porastu, a takođe i ski staze su puštene u rad, pa je zimska sezona, takoreći, u punom zamahu - kazala je Ivanović.   

Što se tiče planova za naredni period, Ivanović navodi da već sada počinju sajamski nastupi i promocije.

- TO Cetinje se prvenstveno opredjeljuje za tržišta koja imaju direktnu avio konekciju sa Crnom Gorom. Tako da će prvi sajam na kojem ćemo nastupiti biti u Istanbulu, krajem ovog mjeseca. Takođe, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, kao i lokalnim turističkim organizacijama za ovaj mjesec bićemo i u Beču, a naš promotivni materijal će se naći na štandovima i u Bratislavi. A onda, već od idućeg mjeseca nastavljaju se sajamski nastupi u tom predsezonskom dijelu. Planovi se prave za brojne manifestacije tokom ljeta, imaćemo i neke nove projekte sa Udruženjem studenata sa umjetničkih akademija sa Cetinja, tako da je za ovu godinu planiran jako raznovrstan program prikladan, takoreći, za sve generacije - od svega po malo i za svakoga po nešto - zaključila je Ivanović.

A. P.  

Portal Analitika