Društvo

BURDŽOVIĆ: Ovaj zločin je atak i na islam i muslimane

Napad na redakciju pariskog satiričnog nedeljnika „Šarli Ebdo" iako su ga počinili muslimani, atak je na islam i muslimane, kazao je za Pobjedu rukovodilac Vjerskoprosvetne službe mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori imam Enis Burdžović.
BURDŽOVIĆ: Ovaj zločin je atak i na islam i muslimane
Portal AnalitikaIzvor

- Iako su to počinili muslimani, ovaj zločin je atak na islam i muslimane. Iako su karikature uvrijedile milione muslimana, milioni muslimana nijesu odgovorili nasiljem – kazao je Budrdžović za Pobjedu.

On je istakao da je suvišno pitati za stav islama o terorizmu kada, prvi izvor te vjere – Kuran osuđuje nasilje na više od 200 mjesta i na mnogo mjesta uzdiže svetost ljudskog života.

- Zašto se islamu želi dodjeliti uloga dežurnog neprijatelja zapadnog svijeta i svega što nije muslimansko? Interesni centri moći u svijetu imaju potrebu da čovječanstvu prezentuju novog svjetskog zločinca. Ovim napadima, takozvanom Islamskom državom, vjera islam se želi predstaviti globalnim zločincem – rekao je Burdžović.

On je kazao da osuda terorističkog akta nije dovoljna, navodeći da islam ne poznaje herojstvo oduzimanja života goliim rukama. 

Portal Analitika