Društvo

Pismo podrške Nikole Markovića redakciji lista "Šarli Ebdo"

Ubistva počinjena u Parizu su gnusna i vjerujem da francuski narod ima punu podršku demokratskog i slobodnog svijeta u borbi protiv terorizma i u odbrani slobode štampe, naveo je Nikola Marković u otvorenom pismu koje je danas uputio redakciji lista “Šarli Ebdo”.
Pismo podrške Nikole Markovića redakciji lista "Šarli Ebdo"
Portal AnalitikaIzvor

U dopisu dostavljenom Portalu Analitika u kome osuđuje jučerašnji teroristički napad, Marković je napisao:

- Želim da izrazim punu podršku vašoj redakciji u ovim teškim trenucima i najoštrije osudim brutalni teroristički čin ubistva novinara i saradnika. Svi zajedno moramo odlučno stati u odbranu slobode izražavanja, zahtijevajući da nalogodavci i počionioci ovog bezumnog napada budu adekvatno kažnjeni – naveo je predsjednik Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija u Crnoj Gori.

- Mi u Crnoj Gori, nažalost, veoma dobro znamo koliko je sloboda izražavanja ugrožena napadima na novinare. Više od deset godina nije poznato ko je ubio urednika Dana Duška Jovanovića, a neriješene su i desetine drugih napada na novinare i imovinu medija – podsjetio je on i poručio:

- Računajte na našu punu podršku u odbrani demokratskih vrijednosti koje zajednički dijelimo.

Portal Analitika