Region

MESIĆ: Ako Josipović izgubi, daću mu sobicu u svojoj kancelariji

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić dao je intervju za internet magazin Forum.tm u kome je istakao da “nema drugog rješenja nego da podrži Josipovića”, a u slučaju poraza - nudi mu sobicu u svojoj kancelariji, prenosi Jutranji list.
MESIĆ: Ako Josipović izgubi, daću mu sobicu u svojoj kancelariji
Portal AnalitikaIzvor

Mesić se u aktuelnim predsjedničkim izborima jasno opredijelio i aktivno učestvuje u kampanji predsjedničkog kandidata Iva Josipovića. U razgovoru za Forum.tm, pak, on se ne uzdržava od kritika na račun prvog mandata svog favorita, uvjeren da je spreman i sposoban da uči, izvlači pouke i ne ponavlja iste greške.

Mesić Josipovića podržava jer kaže da on predstavlja garanciju da će “Hrvatska ostati sekularna država i da će ostati na pozicijama antifašizma”. Na pitanje kako će stvari funkcionisati ako Josipović u nedjelju ipak ne uspije da potvrdi mandat i hoće li se njih dvojica sudarati po Grškovićevoj, Mesić je replicirao:

- Pa, daćemo mu jednu sobu. Nekako bismo uspostavili miroljubivu aktivnu koegzistenciju. Ali ipak mislim da će se građani ponašati kao kolektivni intelektualac i da će shvatiti opasnosti povratka unatrag.

Izvor: Jutarnji list (jutarnji.hr)

Portal Analitika