Zanimljivosti

Četiri načina da lakše prebrodite januarsku krizu

Neki su sami proveli praznike, neki su previše potrošili na poklone, neki su iza sebe ostavili tešku godinu, a pred nekima su velike novogodišnje odluke. Svima je zajednička jedna stvar – januarska depresija malo koga će zaobići ovih dana.
Četiri načina da lakše prebrodite januarsku krizu
Portal AnalitikaIzvor

Da bi izbjegli “januarski bluz”, probajte ova četiri savjeta koja bi mogla da budu od velike pomoći.

Vratite se svom režimu prehrane što prije: Ukoliko ste za vrijeme praznika imali malu pauzu u vježbanju, stručnjaci jednoglasno savjetuju da se što prije vratite svojoj omiljenoj metodi rekreacije. Blagodati ćete osjetiti ne samo u obimu struka ili nivou energije, nego i u zadovoljstvu koje iz toga proizlazi.

Konzumirajte hranu s niskim glikemijskim indeksom: Pravilnim odabirom hrana nas može oraspoložiti i promijeniti hemijske procese u mozgu, pa i da utiče na raspoloženje. Ukoliko želite da budete dobro raspoloženi – konzumirajte namirnice s niskim glikemijskim indeksom, poput voća, cjelovitih žitarica i mliječnih proizvoda.

Izađite na sunce: Bez obzira na temperaturu, trudite se što više vremena provoditi da provodite napolju. Zimi, kad su dani sve kraći, manje je i sunčeve svjetlosti, zbog čega nam može nedostajati vitamina D, što je glavni uzrok zimskog umora. Zato prošetajte, udahnite svježi vazduh i uhvatite malo dobrog raspoloženja iz energije svjetla.

Pijte zeleni čaj: Tinin je prirodan organski spoj koji se nalazi u listićima zelenog čaja. Dokazano je kako pomaže u opuštanju i generalno ima umirujući učinak koji može da pomogne u smanjenju osjećaja depresije i potištenosti.

Izvor: Gloria (gloria.hr)

Foto: hdwallpaperpc.com

Portal Analitika