Košarka

ROULAND: Ne želim da se izvinim za udaranje navijača

Košarkaš Banvita Ej Džej Rouland rekao je da ne želi da se izvini zato što je na utakmici protiv Budućnosti udario navijača koji je napao njegovog saigrača.
ROULAND: Ne želim da se izvinim za udaranje navijača
gordana borović
gordana borovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Dva i po minuta prije kraja susreta koji je turski tim dobio sa 74:68, navijač je uletio na teren „Morače“ i nasrnuo na Samija Mehiju. Uslijedila je Roulandova reakcija, koji je u punom trku nokautirao sa leđa utrčalog huligana, a potom mu se pridružio i sam Mehija.

„Kao prvo, želim da kažem da ne opravdavam nasilje na ili van košarkaškog terena, ali smo prvenstveno ljudi, a onda košarkaši. Putujemo u strane zemlje u ime sporta, a zavisimo od domaćina da nam pruži pravu zaštitu. Veliki broj hala ima manje obezbjeđenje nego što je potrebno da bi se izborilo sa tolikim brojem navijača, tako da smo ranjivi ako neko odluči da nas napadne kada smo na gostovanju i na nepoznatoj teritoriji, dok smo opasno brojčano nadjačani“, rekao je Rouland. 

Rouland je potom istakao da vjeruje da bi bilo ko od njegovih saigrača isto reagovao, da on nije. 

„Provodim više vremena sa svojim saigračima, nego sa svojom porodicom u Americi, tako da smo izgradili odnos i postali bliski. Ne vjerujem da bi bilo koji od mojih saigrača dozvolio da se nekom od nas bilo šta desi ako ima priliku da to spriječi. Svi čujemo priče o timovima koje su napali ’navijači’ i da su morali da se brane. Trebalo bi da se zna da je taj ’navijač’ napao mog cimera/kapitena tima Kita Simonsa prije nego što je nasrnuo na Samija Mehiju. Kit ima diskove u leđima i ide na terapije da bi mogao da igra. Napadač je mogao da mu završi karijeru ili učini nešto još gore da ga je udario u nezgodno mjesto“, naglasio je Rouland.

Na kraju, Rouland je istakao da je situacija mogla da bude još gora i pitao da li je trebalo da svi igrači stoje i nijemo posmatraju šta se dešava. 

„Zašto smo mi (igrači) kažnjeni jer štitimo druge? Čovjek uleti na teren i napadne dvojicu mojih saigrača i mi treba da ćutimo? Taj ’navijač’ je mogao da ima oružje, da nekoga od nas ozbiljno povrijedi ili uradi nešto još gore. Izvinjavam se što se sve to desilo, ali ne i za svoje akcije koje su bile odgovor tom ’navijaču’. Ovakve situacije mogu da budu zaustavljene prije nego što se i desi. I ovo pokazuje neophodnost pravog obezbjeđenja. Ovakva dešavanja uništavaju igru“, rekao je Rouland. 

Rouland i Mehija su isključeni kada se utakmica nastavila poslije 15-minutnog prekida, a tek će se vidjeti da li će biti dodatno kažnjeni. Kazna sigurno očekuje košarkaški klub Budućnost zbog loše organizacije susreta.

(B92)

Portal Analitika