Politika

Ministarstvo vanjskih poslova osudilo teroristički napad u Parizu

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore najoštrije je osudilo teroristički napad na redakciju časopisa „Charlie Hebdo“ u Parizu.
Ministarstvo vanjskih poslova osudilo teroristički napad u Parizu
Portal AnalitikaIzvor

„Jučerašnji napad u Parizu predstavlja brutalan napad na sve nas, na temeljne vrijednosti na kojima se zasnivaju naša društva i slobodu izražavanja, kao jedan od stubova demokratije. Ovo je još jedna tragična opomena na nužnost odlučnije i ujedinjenije borbe protiv svakog oblika ekstremizma“, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Povodom ovog tragičnog događaja, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić  uputio je pismo saučešća ministru vanjskih poslova Francuske Laurentu Fabiusu.

“Sa posebnim emocijama i tugom sam primio vijest o atentatu koji se dogodio u Parizu, u sjedištu časopisa ’’Charlie Hebdo’’. U ovim tragičnim okolnostima, u ime Crne Gore, kao i u svoje lično ime, upućujem iskrene izraze saučešća koje Vas molim da prenesete porodicama žrtava i francuskom narodu” navodi se u pismu Lukšića.

Portal Analitika