Društvo

UZALUD ZABRANE: Krst sa četiri ocila svijetli iznad Risna

Božić u Risnu nije ni ove godine mogao proći bez osvijetljenog krsta sa četiri ocila na brdu iznad mjesta, visoko u nepristupačnom predjelu do koga se može samo kozjom stazom.
UZALUD ZABRANE: Krst sa četiri ocila svijetli iznad Risna
Portal AnalitikaIzvor

Kako Skala radio saznaje, grupa mještana i dalje uporno prkosi vlastima i postavlja krst sa "četiri S", visok desetak i više metara.

Krst se iznosi u djelovima i sklapa na licu mjesta. Strujom ga napaja agregat koji aktivisti donesu i koji je težak bar dvadesetak kilograma.

Podsjetimo, kotorska Komunalne policije u čijoj je nadležnosti ova problematika, metalni krst sa četiri oscila, koji je bio postavljen na Gradini iznad Risna i bio osvijetljen uz pomoć agregata uklonjen je 16. januara 2012. godine.

Ostaci konstrukcije su, zbog konfiguracije terena pali više metara ispod mjesta na kome je bila postavljena. Samo desetak dana kasnije krst je ponovo počeo da svijetli, istina njegovi djelovi, jer je konstrukcija bila polomljena, prenosi Skala radio.

Krst svijetli i ovog Božića uprkos jasnoj odluci organa lokalne uprave da na državnom zemljištu bez dozvole to nije dozvoljeno. 

rtcg.me (foto Skala Radio)

Portal Analitika