Fudbal

KK: Real poražen na Kladeronu!

Uvijek pršti u madridskom derbiju, uvijek je zanimljivo bez obzira na formu ekipa, a u prvom meču osmine finala Kupa kralja Atletiko je na svom terenu pobijedio Real sa 2:0 (0:0) u vrlo uzbudljivom gradskom duelu. Revanš je 15. januara na "Santjago Bernabeuu".
KK: Real poražen na Kladeronu!
Portal AnalitikaIzvor

Karlo Anćeloti je ostavio Kristijana Ronalda na klupi (ušao u 63. minutu), "kraljevići" su od početka krenuli u juriš i bez najboljeg igrača, ali su izabranici Dijega Simeonea svojom prepoznatljivom agresivnošću do ludila dovodili gradskog rivala.

Povratnik u crveno-bijelom dresu "jorgandžija" Fernando Tores bio je u centru pažnje samo do početka meča, jer na terenu nije bio toliko primjetan koliko su u prvom planu bile provokacije i koškanja na svakom koraku poput okršaja Kedire i Raula Garsije.

Uzavrele strasti najprije su se rasplamsale u 14. minutu kada je Hames Rodrigez odlično izveo prekid sa lijeve strane i pronašao Bejla koji je zatresao mrežu glavom, ali iz ofsajda, pa mu je gol opravdano poništen.

Imao je i Kedira dobar pokušaj glavom, na drugoj strani je zaprijetio Grizman tek toliko da Navas ne bude potpuno besposlen u prvom poluvremenu, a Atletiko je vješto čekao svoje šanse i u nastavku obje pretvorio u pogodak.

Raul Garsija je spretno iznudio penal pošto ga je Serhio Ramos oborio rukama i onda preuzeo odgovornost, te poslije duže rasprave sa sudijom i Navasom oko toga đe lopta treba da stoji, sa bijele tačke pogodio donji desni ugao za 1:0 za radost Dijega Simeonea i na tribinama "Visente Kalderona".

Trener španskog prvaka znao je na poseban način da proslavi pošto mu je dječak koji skuplja lopte potrčao u zagrljaj i rado ga je prihvatio kako bi podijelili radost, a istu scenu priredili su u 76. minutu, samo što je Simeone sada njemu trčao u zagrljaj.

Urugvajski štoper Himenez, koji je zaštitnim znakom Atletika, udarcem glavom poslije kornera pogodio metu za konačnih 2:0 i odličan kapital pred revanš borbe za četvrtfinale, za osam dana na "Santjago Bernabeuu".

(Blicsport)

Portal Analitika