Svijet

Gardijan: Uhapšeni napadači na Šarli Ebdo?

Francuske vlasti su uhapsile trojicu osumnjičenih za ubistvo 12 ljudi u redakciji časopisa Šarli Ebdo, javlja izvještač britanskog Gardijana. Međutim, još nema zvanične potvrde hapšenja, a AFP je javio da je akcija hapšenja u toku...
Gardijan: Uhapšeni napadači na Šarli Ebdo?
Portal AnalitikaIzvor

Britanski medij navodi da je informacije dobio od portparola francuske policije. Gardijan, međutim, ukazuje da se ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev relativno nedavno obratio medijima, ali nije pomenuo hapšenja.

Ipak, MUP Francuske je ranije saopštilo da su napadači na redakciju časopisa Šarli Ebdo locirani, ali ne i uhapšeni, kako su prenijeli pojedini svjetski mediji. Prema pisanju Metro Njuza, radi se o trojici francuskih državljana, od 18, 32 i 34 godine, a dvojica od njih su u krvnom srodstvu. 

Dvojica tridesetogodišnjaka su francuski državljani, braća rođena u 10. arondismanu u Parizu. Njihova imena su Said i Šerif K, dok nacionalnost trećeg, najmlađeg napadača, koji je označen kao Hamid M, nije poznata. 

Više od 3.000 francuskih policajaca traga za napadačima koji su izvršili masakr u Parizu. 
Pariski javni tužilac Fransoa Molen rekao je da policija traga za trojicom osumnjičenih za napad na redakciju magazina Šarli Ebdo. (B92)

Portal Analitika