Region

Tači: Srbija stalno diže galamu

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači ocijenio je Srbija ne može da "prevaziđe svoj ekspanzionistički mentalitet iz prošlog vijeka".
Tači: Srbija stalno diže galamu
Portal AnalitikaIzvor

Tači je naveo da to potvrđuje to što "Srbija uvek pokušava da podigne političku galamu o navodnom predstavljanju svojih planova o konačnom rješenju za Kosovo".

"Za nas ti neuspjeli planovi nijesu iznenađenje kao što nisu iznenađenje za one demokratske države svijeta koje su pomogle našu slobodu i nezavisnost naše države", naveo je Tači na Fejsbuku.

Tači je dodao da kosovska strana može da samo "izrazi razočaranje o postojanju takvog pristupa od strane jedne susjedne zemlje koja stremi da postane članica evropske porodice". 

"Vrlo dobro se znaju principi i razlozi na kojima je osnovana i kako funkcioniše Evropska unija. Mi ćemo pomoći i našem sjevernom susjedu da izađe iz mentaliteta prošlog vijeka stavljajući mu jasno do znanja da je Kosovo već 16 godina slobodno, a sedam godina nezavisna država priznata od strane najvećeg broja država svijeta", naveo je Tači. (B92)

Portal Analitika