Društvo

Uhapšen jedan od “bombaša” na kuću Buškovića

Podgoričanin Aleksandar Keković (23) uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa sugrađaninom Slavkom Komatinom (20), bacio eksplozivnu napravu u oktobru prošle godine u dvorište kuće Podgoričanina Ivana Buškovića. Kako je saopšteno, Komatina je uhapšen u inostranstvu, ali se ne navodi da li zbog ovog krivičnog djela. Na teret im se stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Uhapšen jedan od “bombaša” na kuću Buškovića
Portal AnalitikaIzvor

Oni su osumnjičeni da su 28. oktobra prošle godine, oko dva sata iza ponoći, u dvorištu kuće Buškovića, u Ulici princeze Ksenije u podgoričkom naselju Zabjelo, postavili improvizovanu eksplozivnu napravu.
Ivan Bušković, odnosno njegova kuća, na meti “bombaša” je bio čak osam puta u posljednjih nekoliko godina. Većina tih napada nije riješena, a jedan raniji zbog kojeg je uhapšen jedan Podgoričanin ostao do kraja nerasvijetljen jerr mladić nije priznao ko ga je unajmio da baci bombu.
Buškovići su na meti bili i u noći između 3. i 4. januara kada je za sada neidentifikovani napadač bacio eksplozivnu napravu u dvorište strica Ivana Buškovića. U policiji vjeruju da meta nije bio stric, već Ivan Bušković, je rim se dvorišta nalaze jedno uz drugo, te da je napadač greškom bombu bacio na imanje Buškovićevog srica.
Ivan Bušković tvrdi da ne zna zašto je na meti, ali prema nezvaničnim saznanjima, radi se o kamatškim dugovima. On policiji ne želi da kaže kome duguje novac i koliko.

 

Portal Analitika