Fudbal

Zvezda odvodi Jovovića iz Sutjeske!

Ove zime Crvena zvezda će dovesti pojačanje iz Crne Gore, ali to prema saznanjima Blicsporta neće biti napadač Zete Petar Orlandić, već krilni igrač Sutjeske i reprezentativac Crne Gore Vladimir Jovović.
Zvezda odvodi Jovovića iz Sutjeske!
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o dvadesetegodišnjem fudbaleru Nikšićana koji je već uspio da sakupi pet nastupa u reprezentaciji "sokolova", a trebalo da pojača konkurenciju na krilnim pozicijama koja je znatno oslabljena odlaskom Nejca Pečnika iz kluba.

Da je zaista riječ o talentovanom igraču govori i činjenica da je prije dvije godine bio na meti Partizana, čak je i Albert Nađ išao u Nikšić da ga pogleda na djelu. Tada je odlučio da ostane u Nikšiću zbog mladosti i konkurencije koja bi ga čekala među crno-bijelima.

U međuvremenu je značajno napredovao, osvojio dvije titule šampiona sa Sutjeskom, igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona i zaslužio poziv u reprezentaciju đe djeluje u napadu po lijevom boku. Igrao je i u posljednjem meču Crne Gore u prošloj godini, protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Crnogorci su odoljeli Šveđanima predvođenim Zlatanom Ibrahimovićem, bilo je 1:1.

Zvezdi to nije promaklo i u klubu su čvrsto riješeni da ga angažuju. Jovoviću će biti lakše da se adaptira obzirom da je u Zvezdi Savo Pavićević, takođe crnogorski reprezentativac, koji ga dobro poznaje i već ga je uputio u ono što bi moglo da ga čeka na Marakani. Ono što je svakako problem za Zvezdu je činjenica da je pod ugovorom sa Nikšićanima i da je jedini igrač na kome klub može ozbiljnije da zaradi pa se pokušava sa pronalaženjem rješenja koje bi Zvezda mogla da isprati, a Sutjeska da bude zadovoljna.

Portal Analitika