Politika

SINIŠTAJ: Nimanbegu da podnese ostavku što mu je zakonska i ljudska obaveza

Na osnovu postignutog i potpisanog Političkog sporazuma od 3. septembra 2012. godine i Aneksa istog 13 dana kasnije, kao i našeg zajedničkog saopštenja, kao nosioci izborne liste "Forca za jedinstvo“, od prije mjesec dana, javno pozivam Novu Demokratsku Snagu – Forca i poslanika Genci Nimanbegu da napokon podnese ostavku i omogući obavljanje poslaničke funkcije kandidatu Građanske inicijative, kazao je Vaselj Siništaj, nosilac liste Građanske inicijative sa izborne liste Albanske koalicije "Forca za jedinstvo“, prenosi portal Ul-info.com.
SINIŠTAJ: Nimanbegu da podnese ostavku što mu je zakonska i ljudska obaveza
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

"Podsjećam vas, da ste već 60 dana nezakonito, mimo Političkog sporazuma i Aneksa istog, uzurpirali mjesto u poslaničkim klupama, zloupotrebljavajući samo činjenicu da ste bili prvi na izbornoj listi i nijeste podnjeli ostavku dana 6. novembra 2014. godine, kada vam je prestala funkcija na osnovu sporazuma. Vaše dosadašnje odugovlačenje pod izgovorima raznih opravdanja ali bez naše saglasnosti, nanijelo je ogromnu štetu našoj koaliciji i dovelo u pitanje buduću saradnju, a unaprijed je stvorilo nepovjerenje za buduće albanske koalicije. Takođe podsjećam gospodu iz Force, da su stvari bile kristalno jasne na dan potpisivanja sporazuma i aneksa istog. Znali ste već tada za rok 6. novembar 2014. godine, kao datuma obaveze podnošenja ostavke od strane poslanika Genci Nimanbegu, a ovaj datum je odavno iza nas", kazao je Siništaj u otvorenom pismu koje je prenio portal Ul.info.com.

On poručuje Nimanbeguu da nema uslovljavanja.

"Uslovljavajte, ako imate hrabrosti, vaše političke partnere iz zajedničke Političke platforme i političkog partnera iz postizborne koalicije. Nemamo više vremena za razne vaše kalkulacije tipa „poslanik i predsjednik Nacionalnog savjeta“ – jedna osoba, ne postavljavajući vam niko pitanje o konfliktu interesa. Ispunite što prije vašu obavezu, podnesite ostavku na poslaničku funkciju i dajte za pravo i našim glasačima da im se čuje „živa riječ“ u parlamentu. To su oni i zaslužili. Ne dozvolite da nam politika određuje moralne vrijednosti jer će vrijeme vrlo brzo pokazati za čiji ste račun sve ovo radili, nanijevši ogromnu štetu pokušaju ujedinjenja albanskih nacionalnih subjekata. Ne gospodo iz Force, ujedinjenje se ne može postići samo radi vas i vašeg monopola u politici. Ne zaboravite da će izbora opet biti!", istakao je Siništaj.

Nosilac liste Građanske inicijative sa izborne liste Albanske koalicije "Forca za jedinstvo“ je pozvao Nimanbegua da uradi ono što mu je zakonska i ljudska obaveza.

"Prije svega ljudska, jer smo vam mnogo vjerovali. Vašim ponašanjem, naše glasače ste iznevjerili, časnu vašu porodicu obrukali, a na kraju, u politici, dokazali da vi o ničemu ne odlučujete. Čak ni o vašem moralu i ličnom integritetu. Kako drugačije tretirati vaše ponašanje i riječi izgovorene dana 25. novembra 2014. godine u Sali Centra za kulturu u Ulcinju, povodom proslave 28. Novembra – Dana nacionalne zastave, u prisustvu brojnih građana, ali i stranih diplomata", naglasio je Siništaj.

Na kraju otvorenog pisma Siništaj je poručio Nimanbeguu da ne dozvoli da nadležni sud presudi ko je u pravu, a ko ne, jer tada, kako kaže, svi postaju gubitnici.

Izvor: ul-info.com; foto: rtcg.me

Portal Analitika