Crna hronika

ROMANJOLI: Nikada nijesam trgovao oružjem

Nadam se da će sve ovo uskoro postati prošlost i da ću se na ljeto u Crnu Goru vratiti kao turista. Potpuno sam nevin, kazao je za Blic Crna Gora Masimo Romanjoli (43).
ROMANJOLI: Nikada nijesam trgovao oružjem
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je sa dvojicom rumunskih državljana, od kojih jedan ima i državljanstvo SAD-a, uhapšen u Crnoj Gori 16. decembra prošle godine, na podgoričkom aerodromu, po potjernici SAD-a zbog optužbe da je ugovarao prodaju naoružanja za kolumbijsku terorističku organizaciju FARC.

Vlasti SAD-a Romanjolija i dvojicu Rumuna terete da su kovali zavjeru sa FARC (Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije) kojima su navodno namjeravali da prodaju velike količine oružja namijenjenog za ubijanje američkih državljana u Kolumbiji i obaranje letjelica SAD-a.

- Nikada u životu nijesam imao nikakve poslove u vezi s prodajom oružja. Čitavog života sam bio častan građanin - poručio je u izjavi za Blic Crna Gora Romanjoli, preko svog advokata Nikole Boškovića.

Iz Ministarstva pravde Blicu Crna Gora je saopšteno da im se Ministarstvo pravde SAD-a obratilo sa zahtjevom za privremeno pritvaranje rumunskih državljana Vintila Kristijana, Virdžila Flaviou Georgeskua i italijanskog državljanina Masima Romanjolija i da je još u toku ekstradicioni postupak koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici.

Portal Analitika