Politika

Bardhi tuži Đeljošaja zbog mandata

Lider Demokratskog saveza Albanaca DSA Mehmet Bardhi nagovijestio je mogućnost da ta stranka pokrene pravni postupak zbog odbijanja poslanika Albanske alternative, Nika Đeljošaja da mu ustupi mandat u parlamentu.
Bardhi tuži Đeljošaja zbog mandata
Portal AnalitikaIzvor

Bardhi je Danu saopštio da Đeljošaj više od dva mjeseca uzurpira poslanički mandat.

Bardhi tom listu dostavio koalicioni sporazum koji su zaključili Demokratski savez, Demokratska partija i Albanska alternativa, koji u članu tri precizira da „će se prvi mandat dijeliti propricionalno, to jest dvije godine DP-AA koristiće svoj dio 50 naprema 50, a druge dvije godine Demokratski savez Albanaca”.

Mandat se, prema tom sporazumu, obračunava na dan objavljivanja zvaničnih rezultata izbora.

„Zahtijevam da se mjesto poslanika oslobodi za Demokratski savez Albanaca. Insistiram na poštovanju člana tri predizbornog koalicionog sporazuma, koji je zaključen 17. septembra 2012. godine. Već više od dva mjeseca Đeljošaj, predstavnik Albanske alternative, uzurpira, suprotno sporazumu, poslanički mandat. Trebalo bi vidjeti šta će da kažu predstavnici Demokratske partije i Albanske alternative, Fatmir Đeka i Đerđ Camaj, sa kojima smo i dogovorili koaliciju. Očekujem da se oglase vezano za ovu situaciju i kažu šta misle, jer ovaj sporazum jasno definiše prava i obaveze“, smatra Bardhi.

On je objasnio da je dobio informaciju da Đeljošaj u posljednje vrijeme izbjegava da se javi na telefon.

Upitan da li je prevaren od strane koalicionih partnera, Bardhi je rekao da ,,to više i nije prevara, nego nešto i više od toga”.

Do sukoba je ranije došlo i u Albanskoj koaliciji, jer Vaselj Siništaj tvrdi da poslanik Force, Genci Nimanbegu, takođe neće da ustupi mandat.

Portal Analitika