Svijet

Pronađeni djelovi malezijskog aviona

Spasilački timovi pronašli su dva velika dijela malezijskog aviona "Er Azija" koji se sa 162 putnika i članova posade prošlog vikenda srušio u Javansko more.
Pronađeni djelovi malezijskog aviona
Portal AnalitikaIzvor

Dva objekta pronađena malo prije ponoći u petak nalaze se na oko 30 metara ispod vode i spasilačka služba pokušava da napravi njihove fotografije koristeći podvodna vozila na daljinsko upravljanje (ROV), saopštio je na konferenciji za novinare šef spasilačke službe Bambang Soelistjo, a prenio Rojters.

Prvi predmet je dimenzija 9,4 puta 4,8 puta 0,4 metra, a drugi 7,2 puta 0,5 metara, rekao je on. 

Soelistjo je dodao da je upravljanje podvodnim vozilima problematično zbog velikih talasa, ali da se ronioci spremaju da se uključe u potragu. 

Vijest o otkriću djelova letjelice dolazi u trenutku kada je indonežansko ministarstvo za saobraćaj saopštilo da avion nije imao odbrenje za let i da je kompaniji "Er Azija" do završetka istrage suspendovana dozvola za letove od Surabaja do Singapura. 

U saopštenju portparola ministarstva se navodi da "Er Azija" nije imala dozvolu da leti na liniji Surabaja-Singapur nedjeljom, kada se nesreća dogodila, i da nije tražila izmjenu reda letjenja. (B92)

Portal Analitika