Fudbal

Henes smije tokom dana van zatvora

Bivši predsjednik minhenskog Bajerna Uli Henes dobio je dozvolu da tokom dana boravi van zatvora, u kojem je od juna zbog izbjegavanja poreza. Bavarsko ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je Henesu od narednog petka dozvoljen izlazak iz zatovora tokom dana, kako bi obavljao svoje radne obaveze, a dužan je da se vrati do 18 časova.
Henes smije tokom dana van zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Bajern je ranije saopštio da se nada da će Henesa od ovog mjeseca moći da angažuje u omladinskom pogonu. Ovo nije prvi put da se legenda bavarskog kluba našla van tamnice, jer je puštan kući i za Božić i za Novu godinu.

Henes je u martu osuđen zbog izbjegavanja plaćanja poreza u iznosu od 28,5 miliona eura, pošto je imao jedan neprijavljen bankovni račun u Švajcarskoj, zbog čega je kažnjen na tri i po godine zatvora.

On je sam prijavio vlastima postojanje tajnog računa, u nadi da će biti amnestiran, ali je tužilaštvo tražilo na sudu (i dobilo) zatvorsku kaznu, tvrdeći da je sam sebe prijavio kada je istraga protiv njega već bila pokrenuta. Uli Henes je pomogao Njemačkoj da osvoji EURO1972 i Mundijal dvije godine kasnije.

Portal Analitika