TV / Film

„Dječaci“ u kinu „Boka“

Crnogorski kandidat za Oskara, film „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“, reditelja Nikole Vukčevića biće prikazan u kotorskom kinu „Boka“ u starom gradu 14,15,16. i 17. januara 2015. godine u 18 i u 20 sati. Cijena ulaznice je tri eura, saopšteno je iz Kulturnog centra „Nikola Đurković“.
„Dječaci“ u kinu „Boka“
Portal AnalitikaIzvor

U filmu igraju: Ana Sofrenović, Branka Stanić, Branimir Popović, Nebojša Glogovac, Filip Đuretić, Emir Hadžihafisbegović, Petar Božović, a specijalni gosti su poznati muzičari Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

Film „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“ je ovogodišnji zvanični crnogorski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film, a 9. Novembra 2014. godine  prikazan je u „Wilshire screenings room“-u na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu. Do sada je učestvovao na nekoliko filmskih festivala gde je osvojio prestižne nagrade. Premijerno je prikazan početkom avgusta 2014. na Hercegnovskom filmskom festivalu, a nagrađen je sa dvije Zlatne mimoze - za režiju - Nikola Vukčević i kameru - Dimitrije Joković.

Uslijedili su Filmski susreti u Nišu na kojima je Branka Stanić nagrađena Poveljom za izuzetnu ulogu. Na festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu, film je nagrađen specijalnim priznanjem stručnog žirija „za hrabar i dubok pristup vremenu i ličnostima“.

Film je ambiciozno sniman u Podgorici i Londonu, a dosadašnje reakcije publike su takve da će vas film nasmijati, ali i rasplakati.

Portal Analitika