Politika

VUKOVIĆ: Pozivi na protest su demagogija isfrustrirane manjine

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je u izjavi za Portal Analitika da su protesti koje najavljuje Demokratski front potpuno nepotrebni i da nema nikakvog objektivnog i racionalnog razloga da se na njima insistira.
VUKOVIĆ: Pozivi na protest su demagogija isfrustrirane manjine
Portal AnalitikaIzvor

Lider NOVE i član predsjedništva DF-a Andrija Mandić najavio je da će uskoro početi razgovori DF-a sa građanima i ostalim subjektima u vezi sa prelaznom vladom i masovnim građanskim protestima.

Vuković je komentarišući te najave kazao da se preko ulice ne mogu riješiti problemi u državi i da je u pitanju demagogija „isfrustrirane političke manjine“.

- Crna Gora izlazi iz 2014. godine kao država koja je sačuvala ekonomsku i političku stabilnost. Probleme niko ne prikriva, ima ih i u ekonomiji, političkim odnosima i u društvu. Niko to ne spori samo je stvar političke i građanaske odgovornosti kakav ćemo odnos stvoriti prema njima. Ulični protesti nijesu način da se riješvaju ti problemi, time se problemi multiplikuju. Ako neko želi da sve probleme zloupotrebi i da ih instrumentalizuje ne pričamo istim jezikom. DF probleme zloupotrbljava i u pitanju je poltikanstvo, jer ne postoji kriza u Crnoj Gori koja bi izazvala demonstracije – kazao je Vuković za Portal Analitika.

On je istakao da je u pitanju  damagogija  i da su lokalni izbori pokazali da vlast ima natpolovičnu većinu u Crnoj Gori.

Vuković je dodao da opozicija želi da manipuliše kao da“nijesu učestvovali na izborima na kojima su prošli kao bosi po trnju i kao da kod njih nijesu padale tolike ostavke“.

- Misim da je ovdje u pitanju interes isfrustrirane političke manjine koja na vlast ne može da dođe regularnim izborima. Crna Gora je dovoljno politički sazrela da vidi sve nacionalističke mantre i projekcije Nove srpske demokrataije od kojih nikad nije odustala. Kod njih ostaje ona anticrnogorska politička ideja koja ne uvažava crnogorsku relanost i neće da je prihvati iako je svjesna da se protiv istorijskih zakonitosti ne može borti ispraznim politikantskim floskulama. Na toj političkoj platformi,, dominantnoj u DF-u, ne može se dobiti većnisku podršku naroda – poručio je Vuković.

Funkcioner DPS-a je istakao da su, ne samo najava nego i način priprema „tog dešavanja“ najbolji demanti njihovi namjera.

- Jer ako je kriza razlog protesta nijesu potrebne pripreme i doziranje izjava preko medija,, to dolazi sponatano. Oni su krenuli da ubjeđuju narod  u njihove stavove iako su građani uvjereni da tako stvari ne stoje. Oni bi da ubijede ljude u nešto u što samo oni vjeruju – poručio je Vuković.

B.K.

Portal Analitika