Fudbal

Barselona bez transfera do 2016!

Sud za sportsku arbitražu odbio je Žalbu Barselone na kaznu FIFA zbog čega katalonski klub neće moći da registruje nijednog igrača u 2015. godini.
Barselona bez transfera do 2016!
Portal AnalitikaIzvor

Disciplinski komitet FIFA kaznio je Barselonu u aprilu zabranom transfera u naredna dva prijelazna roka zbog kršenja pravila o dovođenju igrača mlađih od 18 godina.

Barselona je kažnjena i novčano sa 450.000 švajcarskih franaka, ali je uložila žalbu i uspjela da obezbijedi transfere u ljetnjem prijelaznom roku, dok je slučaj bio na „čekanju“.

„Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu FK Barselona protiv Svjetske fudbalske federacije (FIFA), uloženu 19. avgusta 2014, a koja je odnosi na odluku Disciplinskog komiteta FIFA. Zbog ove odluke španski fudbalski klub kažnjen je zabranom transfera u sljedeća dva prijelazna roka, novčanom kaznom od 450.000 švajcarskih franaka, kao i ukorom nakon što je utvrđeno da je narušila propise FIFA u vezi sa registrovanjem maloljetnih igrača. 

FIFA je sa pola miliona franaka kaznila i Fudbalski savez Španije (RFEF) zbog istog kršenja pravila, te mu dala rok od godinu dana da reguliše svoj sistem međunarodnih transfera maloljetnih fudbalera. 

Portal Analitika