Košarka

Rej Alen poslije 18 sezona završava karijeru

Najbolji trojkaš u istoriji NBA lige sa pogođena 2.973 šuta iza linije za tri poena, Rej Alen, bliži je završetku karijere nego nastavku u nekom od klubova koji su se interesovali za njegov potpis, objavio je ESPN.
Rej Alen poslije 18 sezona završava karijeru
Portal AnalitikaIzvor

Kao peti pik prve runde na NBA draftu 1996. izabran od strane Minesota Timbervulfsa. Započeo je karijeru koja je ušla u svoju 18. godinu i u kojoj je dva puta osvajao šampionski prsten, 10 puta učestvovao na Ol-star utakmici i jednom osvojio takmičenje u šutiranju trojki.

Iz Minesote je proslijeđen u Milvoki đe je igrao do 2003. kada je prešao u Sijetl Supersonikse, klub koji ne postoji od 2008. godine, čiji je nasljednik Oklahoma Siti Tanders.

Godinu dana prije gašenja Supersoniksa preselio se u Boston, đe je sa legendarnom ekipom osvojio svoj prvi trofej šampiona NBA lige. Te godine su Seltiksi ostvarili rekordnih 66 pobjeda u 82 utakmice uvodne faze najjače svjetske lige.

Od 2012. godine pa sve do ovog ljeta, igrao je za Majami sa kojim je osvojio svoj drugi prsten. Najozbiljniji kandidati za potpis u posljednjih mjesec dana bili su Čikago Bulsi, Vašington Vizardsi, Klivlend Kavalirsi i Golden Stejt. Međutim, izgleda da će svi nažalost ostati bez velikog igrača koji je ostavio dubok trag u svjetskoj košarci, pogotovo onaj iza linije od 7,24 metara.

Portal Analitika