Vaterpolo

SL: Poraz Crne Gore od Hrvatske

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Hrvatske na Rijeci u trećem kolu grupe C preliminarne faze Svjetske lige 14:8. ''Ajkule'' su nastupile u znatno izmijenjenom sastavu, dosta podmlađenom, sa druge strane domaćin je izašao u najjačoj postavi.
SL: Poraz Crne Gore od Hrvatske
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, Crna Gora je na startu bila slobodna, dok je u drugom kolu poražena nakon peteraca od Italije 15:13. Hrvatska je bila bolja od Turske 13:3 i Francuske 14:7. Crna Gora će u četvrtom kolu 20. januara dočekati Tursku.

HRVATSKA - CRNA GORA 14:8 (2:2, 4:2, 3:2, 5:2)

Bazen Kantrida, Rijeka, Sudije: Gabor Vogel (Mađarska), Boris Margeta (Slovenija), Delegat: Đani Lonci (Italija). Igrač više: Hrvatska 8 (4), Crna Gora 10 (3), Peterci: Hrvatska 1 (0), Crna Gora 1 (1).

Hrvatska: Pavić (10 odbrana), Burić 1, Bošković 1, Lončar, Joković 2, Buljubašić, Muslim 4, Bušlje, Sukno 3, Dobud 2, Bukić 1, Vukičević, Bijač.

Crna Gora: Lazović (6 odbrana), Draško Brguljan 2, Đurđić, Saveljić, Darko Brguljan 2, Čučković, Sarić 1, Ukropina 1, Latinović, Murišić, Klikovac, Jokić 2, Kandić.

TOK MEČA:

Počeo je duel, prva odbrana Lazovića sa igračem manje. Prva je povela Crna Gora, odlična akcija i gol Jokića. Novi igrač više za domaćina i izjednačenje preko Burića. Nijesmo iskoristili prvog igrača više. Nova odbrana Lazovića na dva ipo minuta do kraja četvrtine 1:1. Novi igrač više za Hrvatsku, to koristi i pogađa Bošković za 2:1. Projektil Draška Brguljana za 2:2 što je i bio rezultat prve četvrtine. Odličnih prvih osam minuta potpuno podmlađene crnogorske selekcije.

Počela je druga četvrtina. Četvrti igrač više za domaćina, pogađa Joković za 3:2. Nijesmo iskoristili igrača više, međutim odlična odbrana i već u sljedećem napadu novi projektil Draška za 3:3 na pet minuta do poluvremena. Uspjeli smo još jednom da se odbranimo sa igračem manje. Hrvatska je opet povela preko Sukna. Uzvraća sjajno Ukropina za 4:4 na tri minuta do kraja druge četvrtine. Novi igrač više za domaćina, novo vođstvo Hrvatske, sada preko Muslima, Sukno uvećava na plus dva. Na kraju druge četvrtine 6:4.

Počela je treća četvrtina. Sjajna intervencija Lazovića na startu treće dionice. Nijesmo iskoristili dva napada da smanjimo prednost, sa druge strane kontra i pogodak Muslima za 7:4. Međutim, koristimo igrača Više, Darko Brguljan pogađa za 7:5. Ponovo igrač više za Hrvatsku i gol Bukića za plus tri. Pogađa i Joković za 9:5 na četiri ipo minuta do kraja dionice. Nijesmo iskoristili igrača više, ali smo se i odbranili sa igračem manje. Lazović brani peterac Suknu, na minut ipo do kraja 9:5. Jokić smanjuje na minut do kraja. Pred posljednjih osam minuta Hrvatska je vodila 9:6.

Počela je posljednja četvrtina. Muslim je pogodio za 10:6. Brzo pogađa i Sukno za +5 na 4 minuta i 50 sekundi do kraja meča. Nekoliko lako izgubljenih lopti naših vaterpolista, na drugoj strani gol postiže i Dobud. Sa igračem više pogađa Darko Brguljan,a svojim drugim golom DObud vraća na +6. Hrvatska stiže do 14:7 golom Muslima na minut ipo do kraja. Sarić smanjuje sa peterca. Na kraju poraz Crne Gore 14:8.

Portal Analitika