Fudbal

Baša najbolji fudbaler Crne Gore u 2014. godini!

Marko Baša najbolji je fudbaler Crne Gore u 2014. godini u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza Crne Gore na svečanosti u Crnogorskom narodnom pozorištu. Fudbaler Lila to priznanje dobio je glasovima kapitena i trenera crnogorskih fudbalskih prvoligaša sa 72 poena tri više od Stevana Jovetića, iza njih našli su se Mirko Vučinić (29 bodova) i Stefan Savić (28 poena).
Baša najbolji fudbaler Crne Gore u 2014. godini!
Portal AnalitikaIzvor
basanagrada2912"Čast mi je što primam ovakvo priznanje, koje je sigurno najdraže, a možda i najveće, u mojoj dosadašnjoj karijeri. Hvala svima koji u Crnoj Gori na sve moguće načine pokušavaju da fudbal podingu na viši nivo, hvala mojim saigračima, stručnom štabu Savezu, navijačima i fudbalskoj javnostiu", kazao je Baša.

On se zahvalio i kapitenima i trenerima crnogorskih timova koji su procijenili da treba da dobije nagradu.

"Nagrada mi mnogo znači i biće mi trofej više da i u narednom periodu pružam dobre partije u reprezentaciji", kazao je Baša.

domacifscg2912Najbolji fudbaler Telekom Prve crnogorske fudbalske lige je član Sutjeske i ‘’A’’ reprezentacije Vladimir Jovović (86 poena) koji je tu nagradu osvojio ispred Neđeljka Vlahovića iz Rudara (32 poena) i Branislav Jankovića iz Grblja (31 poen).

"Prizanje je zasliuga mog kluba Sutjeske, a najviše mojim saigračima sa kojim provodim najviše vremena, uz čiji sam rad došao do reprezentacije. Hvala i saigračima iz reprezentaciji. Hvala svima koji su glasali za mene i doprinijeli da dobijem nagradu", rekao je Jovović.

trenerifscg2912Najbolji trener u godini na izmaku je Dragan Radojičić (46 poena) koji je predvodio Sutjesku do titule prvaka države, sada strateg Budućnosti. Drugo i treće mjesto pripali su strategu Lovćena Mojašu Radonjiću (25 poena) i nekadašnjem treneru Grblja sada Mladosti Aleksandru Nedoviću (16 poena).

"Srećan sam i zahvalan što cijenite rezultate mog rada i tima kome pripada veliki dio ove nagrade. Sa zadovoljstvom sam se vratio u Crnu Goru i crnogorski fudbal i prihvatio veliki izazov i pokazao da sam bio u pravu”, rekao je Radojičić

Za najperseptivnije fudbalere proglašeni su Nikola Vujnović član mlade selekcije i FK Rad, Andrija Vukčević član mlade reprezentacije i FK Budućnost, kao i Marko janković člna mlade i OFK Beograd.

Kako su glasali treneri i kapiteni možete pogledati klikom na OVDJE.

trofejifscg2912
Portal Analitika