Politika

NUHODŽIĆ: Upražnjeno mjesto direktora ANB nije prepreka za NATO

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić kazao je za Pobjedu, da trenutno upražnjeno mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost neće uticati na njen rad, niti na nastavak evroatlantskih integracija Crne Gore.
NUHODŽIĆ: Upražnjeno mjesto direktora ANB nije prepreka za NATO
Portal AnalitikaIzvor

- Agencija za nacionalnu bezbjednost svakako predstavlja veoma bitan segment državne uprave, posebno u kontekstu evroatlantskih integracija Crne Gore. To što je mjesto direktora trenutno upražnjeno nikako ne znači da Agencija i svi zaposleni u njoj ne nastavljaju da odgovorno sprovode svoje radne aktivnosti u skladu sa nadležnostima institucije, niti će to uticati na strateško opredjeljenje Crne Gore na putu NATO integracija - kazao je Nuhodžić za Pobjedu.

Prema njegovim riječima ostavka dosadašnjeg direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, Bora Vučinića iskaz je njegove volje, tj. njegov lični čin.

- Pitanje ostavke je u nadležnosti Vlade Crne Gore, a nadležnost Odbora za bezbjednost i odbranu svakako jeste permanentno praćenje i nadzor bezbjednosne situacije u zemlji. U tom kontekstu, već sam najavio da će organizovani kriminal i zelenašenje biti tema sjednice Odbora koja je predviđena za kraj januara. Mi ćemo na toj sjednici sagledati ukupnu bezbjednost u državi, ali je prilika da uz prisustvo predstavnika nadležnih državnih institucija otvorimo raspravu i na ovu temu - rekao je Nuhodžić.

 

Portal Analitika