Politika

DPS: Intenzivan i višesatni rad uticao na manjak tolerancije

Demokratska partija socijalista u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika cijeni nedopustivim incident koji se danas dogodio u Skupštini Crne Gore, a u kome su se fizički sukobili poslanik te partije Obrad Mišo Stanišić i poslanik Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović.
DPS: Intenzivan i višesatni rad uticao na manjak tolerancije
Portal AnalitikaIzvor

„U svakoj prilici smo osudili ponašanja u kojima se fizičkom silom pokušava nadomjestiti snaga argumenata i kultura dijaloga, pa to činimo i sada. Sve političke partije i poslanici pojedinačno moraju doprinijeti afirmaciji demokratske razmjene drugačijih mišljenja u parlamentu i služiti kao primjer građanima koje predstavljaju u tom visokom domu.“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije kažu da, bez namjere da traže opravdanje za poslanike Stanišića i Kaluđerovića, vjeruju da je intenzivan i višesatni rad u poslaničkim klupama uslovio pad koncentracije i manjak tolerancije.

„Sigurni smo da će i drugi poslanici nakon incidenta postupiti kao naš poslanik, koji je odmah uputio izvinjenje ukupnoj javnosti. Ujedno, pozivamo sve crnogorske parlamentarce da u svakoj prilici poštuju i ponašaju se u skladu sa demokratskim standardima, Poslovnikom i Etičkim kodeksom Skupštine Crne Gore, kako ničim ne bi ugrozili ugled visokog doma i države Crne Gore. Očekujemo da će Skupština nastaviti efikasno da radi uz konstruktivan doprinos i vlasti i opozicije i da će u pozitivnoj atmosferi, uz maksimalno međusobno uvažavanje i poštovanje, poslanici afirmisati demokratske vrijednosti crnogorskog društva.“, zaključak je saopštenja dostavljenog Portalu Analitika.

Portal Analitika