Fudbal

Lovćen, Zeta i Mogren suspendovani

Na sjednici Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Crne Gore, održanoj dana 26.12.2014. godine, razmatrana je situacija vezana za postupanje po konačnim odlukama Arbitražnog suda FSCG, Komisije za status i registraciju igrača FSCG i drugih nadležnih organa FSCG.
Lovćen, Zeta i Mogren suspendovani
Portal AnalitikaIzvor

Na sjednici je donijeta odluka da se seniorski timovi određenog broja klubova zbog neizvršavanja obaveza prema zvaničnicima kluba ili igračima, suspenduju iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG i izrekne mjera zabrane registracije (transfera) novih igrača, koja će biti ukinuta odmah po izvršenju svih finansijskih obaveza od strane kluba i dostavljanja adekvatnog dokaza.

Klubovi Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore koji su suspendovani iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG i kojima je izrečena zabrana registracije (transfera) novih igrača su:

- FK "Zeta" – Golubovci zbog neizvršavanja obaveze prema treneru Veliboru Matanoviću;
- FK "Lovćen” - Cetinje zbog neizvršavanja obaveze prema treneru Filipu Radoičiću;
- FK “Mogren” – Budva zbog neizvršavanja odluka prema igračima: Zariji Peličiću, Luki Pejoviću i Miroslavu Kaluđeroviću;
- FK "Jedinstvo” – Bijelo Polje zbog neizvršavanja obaveze prema fudbalskom treneru Sretenu Avramoviću.

Uz suspenziju, a shodno odredbi člana 143 stav 2 Disciplinskog pravilnika FSCG, fudbalskim klubovima Zeta, Lovćen, Mogren i Jedinstvo, izrečena je i disciplinska mjera – zabrana registracije (transfera) igrača u trajanju od tri mjeseca, a koja mjera se ne odnosi na prvu registraciju igrača i na mogućnost transferisanja igrača u druge klubove, a ista će biti ukinuta odmah po izvršenju odluka Arbitražnog suda FSCG.  

Portal Analitika