Ostalo

Podgorica uručila priznanja najboljima u 2014. godini

Rukometašica Budućnosti i crnogorske reprezentacije Milena Knežević najbolji je sportista Podgorice u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za sport Glavnog grada. Njoj je nagrada uručena danas na svečanosti u Hotelu ''Ramada''.
Podgorica uručila priznanja najboljima u 2014. godini
Portal AnalitikaIzvor

''Ovo je jedna od mojih omiljenih nagrada, zato što dolazi od moje Podgorice. Za mene ovo je najljepši grad na svijetu, i ne bih ga mijenjala. Kako sam ja dobila ovu nagradu, isto tako bi bila vrijedna i da je dobila neka od mojih saigračica. Za sljedeću godinu očekuje nas nastavak Lige šampiona, drugi dio biće mnogo težak, ali imamo odličnu ekipu, možemo da idemo do kraja, a naravno da nam je želja fajnl-for. Očekuju nas dueli sa Islandom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nije lak protivnik, veliki su nam dužnici jer su nas jednom savladali. Dakle, sljedeća godina biće bogata, ima dosta da se igra, borićemo se što bolje rezultate'', poručila je Milena.

Ženski rukometni klub najuspješniji je sportski kolektiv u Glavnom gradu, dok je za najboljeg trenera izabran šef stručnog štaba tog kluba i ženske reprezentacije Dragan Adžić. 

''Mislim da je ova godina, i kada je u pitanju klupski i reprezentativni rukomet, potvrdila naše velike domete. Biti drugi i četvrti u Evropi govori da smo u samom vrhu rukometa, što nije ni malo jednostavno. Ovo Evropsko prvenstvo, ali i prošlogodišnja Liga šampiona pokazali su da je konkurencija sve jača. Ali to je nešto što traži od nas još više u narednom periodu da bi ostali tu gdje jesmo gdje smo 2014. godinu i završili. Dakle, igrali smo finale Lige šampiona, zadržali smo ekipu, doveli Katarinu Bulatović, i vjerujem da uz dobar zdravstveni bilten možemo opet doći do sale u Budimpešti, i da ovog puta odigramo dvije bolje utakmice. Što se tiče reprezentacije na samo smo dvije utakmice od Olimpijskih igara. Vjerujem da ćemo do marta 2016. godine iza sebe imati Svjetsko prvenstvo, i da ćemo pojačani iskustvom mlađih igračica sav ovaj rad krunisati odlaskom na Olimpijske igre'', poručio je Adžić.

Komisija Sekretarijata za sport Glavnog grada je karatiste Milicu Bjelicu, Miju Roganović, Jovanu Marić i Nenada Dulovića, fudbalerku Milicu Radunović, džudistkinju Mirjanu Milić, odbojkaša Nemanju Peruničića, košarkaša Miloša Popovića i fudbalera Marka Burzanovića izabrala za persprektivne sportiste Podgorice za 2014. godinu.

Na sjednici je odlučeno da se Zlatne plakete za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta dodijele Milanu Madžgalju, Radomiru Nastiću, Gojku Banjeviću i Ivanu Strugaru, a Zlatna plaketa za promociju i razvoj sportske rekreacije DSR Crnogorski elektroprenosni sistem.

Plakete za izuzetne sportske rezultate u 2014. godini dodijeljene su KK OSI Paramont, Arsu Miliću (DžK Arso Milić), Ivani Šunjević (DžK Arso Milić), Lazaru Ćupiću (DžK Milenijum) i Jeleni Maksimović (KK Omladinac).

Zlatne plakete za poseban doprinos u razvoju školskog sporta za 2014. zaslužili su Dragan Rajčić (OŠ „Dragiša Ivanović“) i Željko Milić (Gimnazija „Slobodan Škerović“), a Zlatne plakete za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport Slavko Sakelšek za Manifestaciju Žogarija i Karate savez Podgorice.

Za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom Zlatna plaketa dodijeljene su Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica. Svečanost proglašenja najuspješnijih u Glavnom gradu biće održana u petak u 12 sati, u hotelu Ramada.

Portal Analitika