Muzika

„Jesenjin“ promovisao spot za pjesmu „U Predvorju od Oblaka“

Podgorička rok grupa Jesenjin promovisala je sinoć u PAM-u spot za pjesmu „U Predvorju od Oblaka“, čije je stihove napisala pjevačica benda, nagrađivana književnica dr Svetlana Kalezić Radonjić, dok muziku i aranžman potpisuje klavijaturista Igor Perović.
„Jesenjin“ promovisao spot za pjesmu „U Predvorju od Oblaka“
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Spot su režirali članovi Jesenjina.

- Spot je snimljen tokom izložbe svjetski poznatog umjetnika Zlatka Glamočaka u Bijelom Polju, zatim kod tvrđave Lesendro na Skadarskom jezeru, te u arhaičnom ambijentu teretane Bora Miranovića i gotovo apokaliptičnom stare šljunkare u okolini Podgorice. On je zahvalio studijima Krug, M Sound i Mediatag na pomoći pri realizaciji spota - saopšteno je Portalu Analitika iz grupe „Jesenjin“.

Svetlana Kalezić Radonjić je objasnila da tekst pjesme „U Predvorju od Oblaka“ nije inspirisan konkretnim događajem ili stanjem, već je riječ o pokušaju da se odgovori na jedno od vječitih metafizičkih pitanja - što se dešava sa nama nakon smrti.

- Pjesma je neobična po tome što tretira osjećanja koja se miješaju na prelazu svijetova: žal zbog napuštanja jednog i radost zbog odlaska u novi život. Ključni stih pjesme: „Kad glas ostaviš za sobom, nestaje iz grla kost“ - može se tumačiti u smislu da smo živjeli valjan i ispravan život, ali i da smo ostavili za sobom djelo koje će nas nadživjeti - rekla je Kalezić Radonjić.

Prema njenim riječima, muzika je intenzivirala primarni preplet emocija koje tekst sadrži, dok je vizuelni prikaz pjesme zadržao svojevrsnu dvosmislenost, što je ujedno i ključna osobina svake prave umjetnine - ako je djelo vrijedno, ono se nikada ne može svesti na samo jedno značenje.

Autor muzike Perović je na promociji govorio o planovima Jesenjina za narednu godinu. Bend, koji pored navedenih članova čine i gitarista Miloš Jovanović i bubnjar Ivan Mandić, najavljuje brojne klupske nastupe, ali i snimanje još dva spota - za pjesmu „Sreća“, na kojoj gostuje pjevač Marko Vlahović, te za polubaladu „Gdje čempresi plaču“.

Promociji organizovanoj u PAM-u prisustvovali su frontmen grupe Crveno i crno Mihailo Radonjić i novi pjevač tog benda Ognjen Gvozdenović, potom kantautorka Svetlana Raičković, članovi Mikrokozme Nikola Tomić i Enes Zejnilović i Kruga Dražen i Dragan Miljanović.

Portal Analitika