Fudbal

Tores se vraća u Atletiko

Sedam godina nakon što je napustio stadion "Visente Kalderon" španski napadač Fernando Tores (30) vraća se u redove Atletiko Madrida.
Tores se vraća u Atletiko
Portal AnalitikaIzvor

U redovima aktuelnog španskog prvaka niko nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje ovu vijest, ali ugledni španski listovi "Marca" i "As" navode kako su Čelsi, Milan i Atletiko dogovorili posao.

Tores je igrač Čelsija, ali je prvi dio sezone proveo na pozajmici u Milanu. Pošto ga Italijani više nijesu željeli, Čelsi je dogovorio novu pozajmicu, ovog puta sa Atletikom. Istovremeno, Atletiko bi trebao da napusti Alesio Ćerći, koji će se preseliti u Milan.

"El Ninjo" je upravo u Atletiku počeo karijeru i u tom klubu je izgradio svoje ime. U dresu madridskog kluba igrao je šest godina (2001-2007) postigavši 92 gola u 244 utakmice.

Iz Atletika se 2007. preselio u Liverpul za 25 miliona eura i u dresu 'redsa' nastavio je sa odličnim igrama. Za Liverpul je u 142 nastupa dao 81 pogodak, a potom je u januaru 2011. za 60 miliona eura otišao u Čelsi.

Prelaskom na "Stemford Bridž" njegova karijera je krenula silaznom putanjom i Tores je  povremeno pokazivao trenutke genijalnosti, zbog kojih je smatran jednim od najboljih napadača na svijetu. U dresu 'Bluesa' je u pet sezona dao 45 golova i ovog ljeta je pozajmljen Milanu. No, i na San Siru je grijao klupu i u deset susreta dao je samo jedan gol.

Tores je jedan od rijetkih fudbalera koji je u karijeri osvojio sve važnije trofeje. Sa španskom reprezentacijom je bio svjetski (2010) i dvostruki evropski prvak (2008, 2012). U dresu Čelsija bio je pobjednik Lige šampiona (2012) i Lige Evrope (2013).

SEEbiz

Portal Analitika