Fudbal

Murinjo: Poštovanje za igrače u PL

Žoze Murinjo rekao je da fudbaleri u Velikoj Britaniji zaslužuju poštovanje pošto igraju utakmice i tokom praznika, kada je zimska pauza u ostalim ligama.
Murinjo: Poštovanje za igrače u PL
Bojan Šuković
Bojan ŠukovićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Utakmice 18. kola premijer lige igraju dan poslije Božića, na "Boksing dej". Čelsi u petak od 13.45 igra na ’Stamford Bridžu’ protiv Vest Hema i želi pobjedu kako bi sačuvao prvo mjesto na tabeli. To će biti druga utakmica Čelsija od četiri, koliko će odigrati za 11 dana. 

"Nije važno da li ste Englez ili niste, ali morate da poštujete fudbalere u ovoj zemlji. Trenutno, njemački fudbaleri uživaju na plaži, Španci se sunčaju na Maldivima, svi su na odmoru. Ali, ovdje igrate 22. decembra, igrate na 'boksing dej', pa 28. decembra i 1. januara i mislim da zbog toga svi moraju da poštuju fudbalere. Navijači širom zemlje iskazuju poštovanje, pošto su svi stadioni za praznike rasprodati", rekao je Murinjo. 

Čelsi je u poneđeljak pobijedio Stouk sa 2:0 i zadržao tri boda prednosti nad Mančester Sitijem, 28. decembra igraće protiv Sautemptona, a 1. januara protiv Totenhema. U vodećim svjetskim ligama je zimska pauza, španski šampionat nastaviće se 3. januara, italijanska Serija A tri dana kasnije, a njemačka Bundesliga 30. januara.

Portal Analitika