Ostalo

CETINJE: Dodijeljene nagrade najboljim sportistima

Izbor najboljih ove je godine realizovan na osnovu posebne Odluke o kriterijumima za izbor najboljih iz oblasti sporta sa teritorije Prijestonice Cetinje, koju je donijela Uprava za sport Prijestonice Cetinje.
CETINJE: Dodijeljene nagrade najboljim sportistima
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Za najboljeg sportistu grada ove je godine izabran član Atletskog kluba "Lovćen" Darko Pešić, dok je najbolja sportska organizacija Rukometni klub "Lovćen". Najbolji trener za 2014. godinu je doskorašnji šef stručnog štaba Fudbalskog kluba "Lovćen" Mojaš Radonjić, dok je najbolji sportski radnik Ivan Popović iz Atletskog kluba "Lovćen".

Nagrade za najboljeg mladog sportistu pripale su džudisti "Crnogorca" Luki Perišiću i članu Stonoteniskog kluba "Lovćen" i Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom "Flip" Filipu Radoviću. Nagradu u posebnoj kategoriji, namijenjenu najperspektivnijim sportistima podijelile su Ana Mrvaljević (Atletski klub "Lovćen") i Milica Vicković (Džudo klub "Crnogorac").

Nagrade je uručio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je istakao kako je iza našeg grada još jedna uspješna sportska godina.

"Siguran sam da danas, kada sumiramo rezultate koji su obilježili minulih 12 mjeseci, sa pravom mogu reći da je iza Cetinja uspješna sportska godina. Svojim učinkom, naši su sportisti i kolektivi nadmašili očekivanja, a da je tako – govori nam niz primjera. Počev od fudbalskog kluba 'Lovćen', koji je osvojio trofej Kupa Crne Gore i odigrao prve mečeve na evropskoj klupskoj sceni, preko do rukometaša, košarkašica, stonotenisera, atletičarki i atletičara, džudista, sve do onih koji su se istakli u pojedinačnim disciplinama – njihova ovogodišnja odličja našem gradu služe na ponos. Ne želim izostaviti ni brojne druge kolektive i sportiste, koji su primjer posvećenosti i istrajnog rada, a koji su u periodu za nama na pravi način reprezentovali Cetinje. U navedene uspjehe usađen je trud i posvećenost, kako sportista i stručnih štabova, tako i brojnih subjekata koji su na brojne načine pomagali naše sporstke predstavnike", istakao je on.

Bogdanović podsjetio je kako Prijestonica Cetinje pripada krugu lokalnih uprava sa najznačajnijim procentualnim budžetskim izdacima u svrhu podrške sportskim kolektivima i pojedincima.

"Vjerujem da danas pred vama mogu ustvrditi da je i naša gradska uprava doprinijela radu i rezultatima mnogih kolektiva i sportista, o čemu najbolje svjedoče ovogodišnja izdvajanja u tu svrhu. Prijestonica Cetinje još jednom je bila među vodećim lokalnim upravama kada je riječ o procentualnim budžetskim izdacima usmjerenim ka razvoju sporta. Uz to, tokom čitave godine, na gradsku upravu bila su u potpunosti oslonjena dva najznačajnija budžetska korisnika iz sfere sporta - Fudbalski i Rukometni klub 'Lovćen'. Ostali smo čvrsto posvećeni i nizu manifestacija i turnira koje su inicirali naši sugrađani - a koje su i ovog puta bile izuzetno zapažene", kazao je on.

Govoreći o godini koja je pred nama, gradonačelnik Bogdanović istakao je da će ulaganja u sport i dalje biti adekvatna, pritom najavljujući i važan infrastrukturni projekat.

"Tradicija nalaže da ovom prilikom vama, koji predstavljate cetinjski sport, predočim dio planova koji se odnose na predstojeću godinu. U prvom redu, želim pomenuti najznačajniji projekat koji se tiče infrastrukture, a koji - bez sumnje - predstavlja najizdašniju sportsku investiciju na Cetinju tokom dužeg niza posljednjih decenija. Riječ je o gradnji fudbalskog stadiona 'Sveti Petar Cetinjski', koja će početi već u prvoj polovini 2015. Znatan dio priprema za taj projekat već je okončan, a uz Prijestonicu Cetinje, čitava aktivnost proteći će uz angažman Vlade i Fudbalskog saveza Crne Gore, koji već pružaju svoj doprinos. Uvjeren sam da pred vama ne treba posebno obrazlagati koliko je izazovno okrenuti se takvoj investiciji danas, kada smo i dalje izloženi djelovanju finansijske krize. Ipak, naša je obaveza da stalno radimo na unaprijeđenju sportske infrastrukture, i otud će Cetinje u narednom vremenskom okviru dobiti fudbalski stadion kakav mu i pripada", naglasio je Bogdanović, zaključujući kako će grad i dalje pomagati sportske kolektive i pojedince.

rtcg.me

Portal Analitika