Politika

Kaluđerović: O ostavci Vučinića da raspravlja i Odbor za bezbjednost

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović zakazao je za danas sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na zahtjev predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića. Jedina tačka dnevnog reda biće razmatranje stanja u bezbjednosno obavještajnom sektoru u svijetlu evroatlantskih prioriteta i povlačenja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Bora Vučinića. Član skupštinskog odbora za bezbjednost Velizar Kaluđerović smatra da bi ostavku Vučinića trebalo da razmatra i to tijelo.
Kaluđerović: O ostavci Vučinića da raspravlja i Odbor za bezbjednost
Nikola Dragaš
Nikola DragašAutor
Portal AnalitikaIzvor

“Potpuno je prirodno da se i Odbor za bezbjednost Skupštine Crne Gore koji funkciju nadzora bezbjednosnih službi vrši u ime parlamenta, u najkraćem roku pozabavi tim pitanjem. I zbog toga ja javno pozivam predsjednika odbora, gospodina Nuhodžića da u najkraćem mogućem terminu sazove sjednicu Odbora. Da i mi kao radno tijelo Skupštine sagledamo bezbjednosne prilike u svijetlu i ostavke direktora ANB-a”, objašnjava on.

Kaluđerović kaže da niko ne može da sagleda posljedice ostavke Vučinića, bilo pozitivne ili negativne, dok se ne dobiju suštinske informacije.

“Koji su bili razlozi za ostavku, je li to lični čin, je li to povodom određenih povreda zakona, neizvršavanja obaveza koje pripadaju direktoru ANB-a, ili je to moguće pod pritiskom predsjednika Vlade zbog njegovih novih kadrovskih kombinatorika”, navodi Kaluđerović.

Luiđ Škrelja iz Demokratske partije socijalista međutim nije saglasan.

“Ostavka je lični čin i nakon razgovora sa gospodinom Đukanovićem svaka druga priča lično sa moje strane je nepotrebna, nema razloga da se izjašnjavamo za nešto što već znamo”, kaže Škrelja.

Sjednica Savjeta je zakazana za 15 sati. Sjednici će prisustvovati i Boro Vučinić.

Izvor: Antena M

Portal Analitika