Politika

Danas sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost

Članovi Savjeta za odbranu i bezbjednost danas će raspravljati o NATO integracijama i ostavci direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića. Sjednicu je zakazao predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, na zahtjev predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.
Danas sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost
Nikola Dragaš
Nikola DragašAutor
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je ranije od Vujanovića tražio da sazove sjednicu Savjeta nakon što je Vučinić, poslije razgovora sa premijerom Milom Đukanovićem, saopštio da se povlači sa te funkcije.

Vujanović je prvo odbio taj zahtjev, navodeći da nema ničeg što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice Savjeta i da bi uskoro trebalo da se održi sjednica na kojoj bi Vijeće za nacionanu bezbjednost izvijestilo Savjet o pitanjima iz svog djelokruga.

Takav stav Vujanovića podržao je i premijer Milo Đukanović, koji je kazao da je Vučinićeva ostavka u nadležnosti Vlade, a ne Savjeta.

Krivokapić se kasnije pozvao na Poslovnik o radu Savjeta, koji obavezuje predsjednika da sazove sjednicu na zahtjev bilo kojeg člana tog tijela, poslije čega je Vujanović zakazao sjednicu.

Članovi Savjeta su Vujanović, Krivokapić i Đukanović.

Izvor: Mina
Foto: rtcg.me

Portal Analitika