Zanimljivosti

Dao beskućniku 100 dolara, snimao ga i ostao bez teksta (VIDEO)

Džoš Paler Lin za potrebe snimanja novog dokumentarnog projekta beskućniku Tomasu dao je 100 dolara. Zanimalo ga je kako beskućnici žive i na šta bi potrošili nešto veću svotu novca da je imaju. Priznao je kako je u početku bio skeptičan i očekivao najgori mogući scenario, da Tomas novac potroši na alkoholna pića.
Dao beskućniku 100 dolara, snimao ga i ostao bez teksta (VIDEO)
Nikola Dragaš
Nikola DragašAutor
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što mu je dao novac, otišao je do svog snimatelja pa su njih dvojica potajno pratili Tomasa i snimali ga. U jednom trenutku beskućnik je ušao u prodavnicu i nakon nekoliko minuta izašao s punom velikom kesom. Džoš i snimatelj, kako su priznali, u tom trenutku su bili uvjereni da je kupio alkohol, a onda su ostali bez riječi.

Ipak, istina je bila sasvim drugačija... Tomas je kupio punu vrećicu hrane pa sve podijelio drugim beskućnicima koji će, poput njega, ovaj Božić provesti na ulici. Ubrzo nakon toga Džoš je dotrčao do beskućnika, priznao mu da ga je cijelo vreme snimao pa ga je zagrlio.

Osim toga, pitao ga je kako to da je u tako teškoj situaciji mislio na druge, a ne samo na sebe.

Tomas mu je na to odgovorio: "Postoje stvari koje novac ne može kupiti. Ja nalazim sreću u svojim djelima."

Kasnije je ispričao kako je završio na ulici nakon što je dao otkaz kako bi se brinuo za očuha koji je bolovao od raka, a kratko nakon njegove smrti, preminula je i Tomasova majka. Kuća u kojoj su dotad živjeli, prodata je i Tomas je ostao na ulici.

"Mnogo ljudi koji žive na ulici samo su žrtve nesrećnih okolnosti", objasnio je.

Džoša je ova priča toliko dirnula da mu je dao još stotinu dolara, ali i pokrenuo skupljanje priloga na internetu kako bi Tomasu pomogao da ponovno stane na noge. Njegova priča dirnula je mnoge pa su dosad prikupili preko 60 hiljada dolara, a Džoš se nada kako će to beskućniku pomoći da ponovno ima krov nad glavom, da nađe posao i da kupi mobilni telefon kako bi mogao da ga nazove kad god zatreba.

Izvor: novosti.rs

 

Portal Analitika