Region

Blic: Kombinacija kokaina i „propofola“ kobna za Ivanu Bodrožić

Obdukcija je pokazala da je preminula Ivana Bodrožić (31) u krvi imala veću količinu kokaina, a da je zbog prekomjerne doze anestetika „propofol“ uslijedilo usporeno disanje, koje je dovelo do gušenja i zastoja rada srca, nezvanično saznaje Blic.
Blic: Kombinacija kokaina i „propofola“ kobna za Ivanu Bodrožić
Kristina Jerkov
Kristina JerkovAutor
Portal AnalitikaIzvor

Njena majka, poslanica Nada Bodrožić je tokom istrage navela da je Ivana nakon očeve smrti često pila razne sedative, pa i „propofol“. Dokaz da je koristila sedative je i kutija „ketonal fortea“, koji joj je nađen u njenoj tašni.

Zbog veće doze kokaina, kobnog dana u „Hajatu“ u sobi 326 ona nije uspijevala da zaspi. Bio joj je potreban „propofol“, koji zavisnici koriste za „spuštanje“, a ljekari u operacionoj sali za anesteziju. Pozvala je reanimatora Ljubišu P. (50), kojem se požalila da „nikako ne uspijeva da zaspi“. On je došao po nju i odvezao je na VMA, gdje joj je medicinska sestra namjestila braunilu. „Propofol“ joj nije dat u toj ustanovi. Ljubiša ju je zato vratio u „Hajat“ sa braunilom u desnoj podlaktici. U sobi u koju, po snimcima kamera, otiscima i DNK tragovima, niko nije ulazio sem nje, iskoristila je dvije ampule „propofola“.

- Kako je obdukcija pokazala, kombinacija kokaina uz „propofol“ bila je kobna. To joj je usporilo i disanje i rad srca, usled čega je došlo do gušenja i na kraju prestanka i disanja i rada srca - kaže izvor Blica u Tužilaštvu.

Još se čekaju toksikološki nalazi koji će u potpunosti rasvijetliti kako je preminula nesrećna djevojka, ali od koga je nabavila kokain, vjerovatno će ostati nepoznanica.

Što se tiče sumnjivih modrica koje je imala po tijelu, vjeruje se da one nisu nastale nasilnim putem, već poslije smrti ili kao posljedica zloupotreba droge.

Portal Analitika