Košarka

Drama u Valjevu i neočekivan poraz Budućnosti

Drama u Valjevu i neočekivan poraz košarkaša Budućnost Volija. ''Plavi'' su upisali treći poraz, večeras od Metalca u 14. kolu regionalnog takmičenja 70:69 nakon uzbudljive završnice. Budućnost nastavlja borbu za plej-of, ima sada samo pobjedu više od trećeplasirane Cedevite, a polusezonu završiće u neđelju kada dočekuje Igokeu.
Drama u Valjevu i neočekivan poraz Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Budućnost je povela na startu 8:4, ali je uslijedio preokret domaćina koji je u nekoliko navrata imao 5 poena prednosti sve do sredine treće dionice, kada su ''plavi'' postigli prvu trojku iz 14. pokušaja za vođstvo.  Dosta grešaka su pravile obje ekipe, Metalac je bio smireniji u završnici treće dionice, pa je pred posljednjih deset minuta vodio 50:48. Budućnost je bila daleko ispod svog nivoa, težak meč sa Partizanom je itekako istrošio ''plave'', koji su imali i šest poena minusa na startu posljednje četvrtine.

Na šest minuta do kraja meča Metalac stiže i do 59:49, ekipa Igora Jovovića jednostavno nije ličila na ekipu.  Budućnost je smanjila na šest koševa razlike tačno na sredini dionice.  Košem Planinića sa slobodnih bacanja i trojkom Šehovića prišli smo na 60:59 na nešto manje od četiri minuta do kraja. ''Plavi'' su preokrenuli, ali su sa dvije vezane greške dozvolili domaćinu da ponovo povede 64:61 na 2.45 do kraja.

Niko nije očekivao dramu u Valjevu, na minut i šest sekundi do kraja Metalac je vodio 67:65. Dašić je ukrao loptu, na drugoj strani Rejnolds je izjednačio na 67:67 na 40 sekundi do kraja. Jevtović je pogodio, ali i Šehović za novo izjednačenje na 7 sekundi do kraja. Lična greška Kuka na dvije sekunde do kraja, domaćin je pogodio jedno, drugo namjerno izgubio, i Metalac je nanio Budućnosti treći poraz.

Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Rejnolds sa 19 poena, Šehović je ubacio 15, na drugoj strani istakao se Jevtović sa 17 poena.

metalacstat1412budustat1412
Portal Analitika