Politika

Građanski pokret: Saradnjom do smjene vlasti

Građanski pokret želi da prekine praksu nesmjenjive vlasti i afirmiše potrebu demokratskih promjena, što je preduslov za slobodan razvoj i opšti društveni napredak. Snaga i politička zrelost jednog društva moraju počivati na sposobnosti da se na demokratski i miran način mijenja vlast, stoga je naš cilj demokratska smjena vlasti, saopštio je Portalu Analitika portparol Inicijalnog odbora Građanskog pokreta Miloš Konatar.
Građanski pokret: Saradnjom do smjene vlasti
Portal AnalitikaIzvor

"Spremni smo na saradnju, savezništvo i dijalog sa svim partijama, organizacijama civilnog društva, strukovnim udruženjima, sindikatima, socijalnim grupama i pojedincima koji su posvećeni stabilnosti i prosperitetu Crne Gore. Kao reformatorski građanski pokret oprijedijeljeni smo za sistemske promjene na političkom, pravnom, ekonomskom i socijalnom planu. Spremni smo rješavati brojne naslijeđene i stečene probleme u društvu i državi", naveo je Konatar.

Demokratska i mirna smjena vlasti je, ističe, prvi korak ka Crnoj Gori kao slobodnoj državi utemeljenoj na idejama građanskog društva, pravnoj državi, socio-liberalnih vrijednosti, ka održivoj i stvaralačkoj ekonomiji.

-U Građanskom pokretu smo spremni da, zajedno sa građanima, napravimo taj prvi korak ka demokratiji i slobodi- zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika