Politika

Vujanović zakazao sjednicu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović zakazao je za sjutra sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na zahtjev šefa Skupštine Ranka Krivokapića.
Vujanović zakazao sjednicu
Portal AnalitikaIzvor

Sjednici će prisustvovati i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Boro Vučinić, čiju ostavku Vlada još nije zvanično konstatovala.

Vujanović je zakazao sjednicu sa tačkom dnevnog reda "Razmatranje stanja u bezbjednosno obavještajnom sektoru u svjetlu evroatlantskih prioriteta i povlačenja direktora ANB-a", a tu temu predložio jei Krivokapić, prenose Vijesti.

Predsjednik je na sjednicu, osim Vučinića, pozvao ministra pravde Duška Markovića, ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, ministarku odbrane Milicu Pejanović- Đurišić.

Krivokapić je ranije od Vujanovića tražio da sazove sjednicu Savjeta nakon što je Vučinić poslije razgovora sa premijerom Milom Đukanovićem napustio ANB, što je predsjednik Crne Gore prvo odbio navodeći da nema ničeg što bi u ovom trenutku opravdalo sazivanje sjednice Savjeta i da bi uskoro trebalo da se održi sjednica na kojoj bi Vijeće za nacionanu bezbjednost izvijestilo Savjet o pitanjima iz svog djelokruga.

Takav stav Vujanovića podržao je i Đukanović. 

Mina

Portal Analitika