Fudbal

Ferguson: Van Gal nije mogao bolje

Legendarni menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson rekao je da Luj Van Gal nije mogao da ostvari bolje rezultate u dosadašnjem dijelu sezone.
Ferguson: Van Gal nije mogao bolje
Portal AnalitikaIzvor

’Crveni đavoli’ trenutno drže treće mjesto na tabeli Premijer lige sa 32 boda, deset manje od vodećeg Čelsija. Junajted je loše krenuo pod vođstvom Van Gala, koji je imao velike probleme sa povrijeđenim igračima, ali je na posljednjih sedam kola zabilježio šest pobjeda.

„Ne znam kako je Luj van Gal mogao da očekuje da će ostvariti bolje rezultate zbog svih povreda koje je tim pretrpio. Kada se vrate svi najbolji igrači, Junajted će krenuti naprijed, jer je on sjajan trener i ostvariće dobre rezultate“, naglasio je Ferguson. 

Škotski stručnjak je istakao da će biti potrebno vrijeme da se tim uklopi, zato što je i on prošao kroz sličnu situaciju. 

„Ne zanima me mnogo šta se dešava sa igračima koje je doveo jer je potrebno neko vrijeme da sve dođe na svoje mjesto. Kada sam doveo Patrisa Evru i Nemanju Vidića u januaru iste godine, jurili su na sve strane. Bilo im je potrebno po pet mjeseci da se naviknu na igranje u Mančester Junajted, na kulturu i istoriju kluba. Sa novim igračima je ista priča“, istakao je Ferguson. 

Portal Analitika