Opština Cetinje poručila: Čistite snijeg sa krovova i ulica

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice Cetinje apelovao je danas na građane, institucije, privredne subjekte i preduzetnice da se u slučaju sniježnih padavina pridržavaju obaveza uklanjanja snijega i leda.
Opština Cetinje poručila: Čistite snijeg sa krovova i ulica
Portal AnalitikaIzvor

"Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice Cetinje danas je objavio obavještenje za građane, institucije, privredne subjekte i preduzetnike, povodom predstojeće sniježne sezone. Mole se građani, institucije, privredni subjekti i preduzetnici da se, u periodu od 25. decembra 2014. godine do 31. marta 2015, u slučaju sniježnih padavina pridržavaju obaveza uklanjanja snijega i leda, propisanih Odlukom o održavanju čistoće i komunalnom uređenju grada", navodi se u saopštenju.

Iz Prijestonice su istakli da se tim povodom zabranjuje odlaganje snijega i leda na saobraćajnicama, slivnicima i ispustima za atmosfersku kanalizaciju, a obavezuju se i svi subjekti da za vrijeme sniježnih padavina drže čistim prilazne puteve, staze i trotoare ispred stambenih zgrada i poslovnih prostora, otvorene kanale za atmosfersku vodu (u širini fasade njihovog objekta) i posipaju prilazne puteve, staze i trotoara odgovarajućim abrazivnim materijalom.

"Obavezuju se da uklanjaju snijeg i led sa krovova zgrada, ako snijeg i led predstavljaju opasnost za prolaznike ili objekat, a kad ga nije moguće ukoniti, obavezni su da na vrijeme postave odgovarajuće znake upozorenja o opasnosti", navodi se u saopštenju, uz napomenu da će nadzor nad sprovođenjem Odluke obavljati Komunalna policija Prijestonice Cetinje. (Portal RTCG)

Portal Analitika