Svijet

MEDVEDEV: "SAD će imati žalosne posljedice"

Odluka SAD da donese antiruski zakon i planovi Ukrajine u vezi sa NATO, dovešće do odgovarajuće reakcije Rusije, kaže premijer te zemlje Dmitrij Medvedev.
MEDVEDEV: "SAD će imati žalosne posljedice"
Portal AnalitikaIzvor

Američka odluka da donese zakon o sankcijama protiv Rusije i planovi Ukrajine da odustane od svog neutralnog statusa radi mogućeg članstva u NATO, iziskivaće odgovarajuću reakciju Rusije, napisao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na Fejsbuku.

Američki predsjednik Barak Obama je potpisao antiruski zakon kojim se svaki predsjednik SAD ovlašćuje da u bilo kom trenutku uvede sankcije Rusiji, što će trovati odnose Rusije sa Amerikom narednih decenija, istakao je Medvedev, a prenio Tas. 

Ukrajinski predsjednik Porošenko je iznio pred skupštinu te zemlje prijedlog zakona kojim bi Ukrajina odustala od svog vanblokovskog statusa, odnosno u suštini aplicirala za prijem u NATO, što bi ovu zemlju učinilo potencijalnim neprijateljem Rusije, navodi premijer Medvedev. 

"Obje ove odluke imaće izuzetno žalosne posljedice i naša zemlja će na njih morati da reaguje", zaključuje Medvedev. (B92)

Portal Analitika