Politika

Grigorije odbio Kruša zbog Amfilohija

Vladika Grigorije neće biti član pregovaračkog tima Udruženja građana “Izbor” zbog hajke koja se podigla oko njegovog učešća u razgovorima o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom -rekao je za „Pobjedu“ nosilac izborne liste “Izbor” Dušan Radović Krušo. Radović je juče bio u Trebinju gdje je razgovarao sa Grigorijem.
Grigorije odbio Kruša zbog Amfilohija
Portal AnalitikaIzvor

-Razgovarao sam sa vladikom, žao mu je zbog reakcija koje je izazvala najava njegovog učešća u pregovorima, ali je nama najvažnije da on ostaje na našoj strani kao savjetnik, prijatelj i duhovnik-kazao je Radović.

Na pitanje kako komentariše izjavu mitropolita Amfilohija da vladika Grigorije ne treba da učestvuje u pregovorima  oko formiranja vlasti u Herceg Novom Radović je odgovorio da ne može da  komentariše izjavu visokog crkvenog velikodostojnika.

 Radović je potvrdio da u srijedu počinju pregovori sa predstavnicima SNP-a odnosno koalicije SNP- DF- NS i da je do sada razgovarao samo sa Srđanom Milićem.

U „Izboru“ vjeruju da bi konačne odluke o formiranju vlasti mogle biti donesene poslije pravoslavnog Božića. Razgovori o formiranju koalicije sa DPS-om trebalo bi da počnu danas.

Rok za sazivanje sjednice Skupštine opštine, na kojoj ce biti potvđeni mandati odbornika je 13. januar 2015. godine. Šef pregovaračkog tima i potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović kazao je juče za Portal Analitika da mu ne bi smetalo prisustvo Grigorija u pregovaračkom timu, ali da se slaže sa Amfilohijem.

Portal Analitika