Zabava

Muškarci, ove greške u seksu sebi nemojte dozvoliti

Muškarci vole da se hvale svojim seksualnim umijećem, ali u stvarnosti mnogi od njih zakažu na terenu i nerijetko prave početničke greške pri vođenju ljubavi. Donosimo sedam muških zabluda u krevetu koje diskretno i usputno možete pomenuti vašem partneru. A ako je jedan od onih koji je izbjegao sve ove greške, čestitamo jer ste pronašli predanog seks odlikaša!
Muškarci, ove greške u seksu sebi nemojte dozvoliti
Portal AnalitikaIzvor

1. Tihi igrač 

Začuđujući broj muškaraca je prilično tih tokom odnosa, zbog čega im se partnerke ponekad osjećaju udaljeno. Iako niko ne očekuje životinjsko glasanje, senzualno uzdisanje pokazaće da uživate u odnosu i da vas nije strah da to i pokažete. 

2. Brza predigra 

Već ste sigurno čuli da muškarci vole na brzinu da odrade predigru, pokušavajući što prije da pređu na konkretan odnos i da uživaju u pravoj stvari. Ali, u stvarnosti, predigra je vrlo važna za istinsko uzbuđenje žene, pa slobodno produžite poljupce, zagrljaje i nježno skidanje odjeće. Ako usporite ljubavnu igru na početku, kasnije ćete oboje još više uživati u njoj. 

3. Pazite na prste 

Penetracija prstima je čest oblik predigre. Ali muškarci često znaju da izgube kontrolu. Posmatrajte neverbalne znakove vaše partnerke kojima pokazuje koliko joj prija ovaj način igre, te po potrebi smanjite tempo i snagu dodira. 

4. Pregruba stimulacija 

Za žene, klitoralna stimulacija daje snažnije osjećaje nego sama penetracija. Stoga nikad ne zaboravite ovaj dio njenog tijela. S druge strane, nemojte vršiti pretjerani pritisak. Kako je izuzetno osjetljiv, snažniji dodiri mogli bi čak i da je zabole. 

5. Fokusiranost samo na jedan dio tijela 

Ako želite da joj pružite istinsko zadovoljstvo, nemojte se koncentrisati samo na jedan dio njenog tijela. Nakon što joj izljubite vrat, pređite na grudi, a zatim na klitoris. Ne zadržavajte se predugo na istom mjestu, ali računajte i da prevelika stimulacija može isto biti neugodna za ženu. 

6. Izostanak nježnosti nakon muževnosti 

Ako vaša partnerka voli malo siroviju igru i snažnije pokrete tokom odnosa, vaš je zadatak da ih pružite. Ali kad se strasti umire, pokažite nežniju stranu. Zagrlite je i nježno dodirujte po licu. Tako ćete ostaviti utisak muževnosti i vještine u vođenju ljubavi. 

7. Fokusiranost samo na G-tačku 

Poznato mjesto ženskog užitka nalazi se na gornjoj strani vaginalnog zida. Ima rebrastiju teksturu na dodir, pa se može i napipati prstima. Iako je ključna za istinsko uživanje nježnijeg pola, G-tačka ne bi trebalo da vam bude opsesija. Čak i ako uspjete da je pronađete, ne zaboravite ostale djelove njenog tela. (Super žena)

 

Portal Analitika