Košarka

BUDUĆNOST pokorila Pionir! ''Plavi'' srušili Partizan!

Velika pobjeda košarkaša BUDUĆNOST VOLIJA!!! Crnogorski šampion pokorio je Partizan u paklu Pionira, u potpunosti nadigrao beogradski tim i potpuno zaslužen slavio 72:61!!! Još jednom je briljirao tim Igora Jovovića koji se učvrstio na poziciji dva i sigurno korača ka plej-ofu!Ni paklena atmosefera u Pioniru nije spriječila Šehovića i drugove da slave u gostima protiv Partizana prvi put od 2010. godine.
BUDUĆNOST pokorila Pionir! ''Plavi'' srušili Partizan!
Portal AnalitikaIzvor

To je 11. pobjeda ''plavih'' u 13. kolu ABA lige, uz samo dva poraza, dakle perfektna polusezona u regionalnom takmičenju za Budućnost Voli! 

Podgoričani su sve vrijeme kontrolisali igru i rezultat, već u prvom poluvremenu stvorili su dvocifrenu prednost, tokom treće četvrtine imali su i 17 poena viška. Partizan je uspio da se približi na pet poena zaostatka na šest minuta do kraja. 

Međutim, tada su odgovornost preuzeli Rejnolds i Šehović, ponovo su donijeli dvocifreni višak svom timu – uslijedila je nesportska greška Pavlovića, nešto kasnije i tehnička Velimiru Gašiću, pa je Budućnost do kraja rutinski slavila. 

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Suad Šehović sa 18 poena (5-10 za tri), on je imao i 15 skokova, a Džej-Ar Rejnolds postigao je 14 poena (3-8 iz igre), uz nekoliko važnih koševa u posljednjoj četvrtini. Darko Planinić, koji je zbog problema sa faulovima na terenu proveo samo 18 minuta, zabilježio je 14 poena (6-7 iz igre) i 7 skokova, a Čedomir Vitkovac ubacio je 10 poena. Partizan je predvodio Dragan Milosavljević sa 14 poena, Milan Mačvan upisao je 12 poena, Aleksandar Pavlović dao je 8 poena.

statbudpar2112partizanstat2112buducnstat2112
Portal Analitika