Zanimljivosti

Greška koja vas može koštati ozbiljne veze

Ako želite ozbiljnu ljubavnu vezu, ali nikako vam ne polazi za rukom da to ostvarite, evo što treba da promijenite u svom ponašanju.
Greška koja vas može koštati ozbiljne veze
Portal AnalitikaIzvor

Mnogo je pametnih, uspješnih i lijepih žena koje su i singl, uprkos svim naporima koje ulažu kako bi pronašle svoju srodnu dušu. Eksperti za veze Alesandra i Kristina Konti pokušale su da shvate zašto je to tako.

Zaključak do kojeg su došle vas možda neće oduševiti, a glasi - ne "uskačite" odmah u krevet sa muškarcem sa kojim želite ozbiljnu vezu.

Ne kažemo vam da treba da čekate do braka, već dok od njega u vezi ne dobijete sve što želite - ljubav, sigurnost, povjerenje, poštovanje…

Kontijeve objašnjavaju da je ženama potrebna sigurnost, a da muškarci najprije traže seks, zanemarujući osjećaj sigurnosti i svih lijepih stvari koje veza sa sobom nosi. To, naravno, ne znači da muškarci žele samo i isključivo seks.

Kao razlog zašto ne bi trebalo da odmah provjerite kakav je u krevetu muškarac sa kojim želite vezu, one navode ovo: kada dobije što je htio, muškarac će zaključiti da je njegovo ponašanje do tada bilo zadovoljavajuće, pa neće vidjeti razlog zašto bi se dalje u vezi trudio.

Time što mu nećete odmah priuštiti nezaboravan seks, pokazaćete mu da mora da uloži napor da bi dobio sve od vas, tvrde eksperti za vezu.

Izvor i foto: mondo; stockimages/freedigitalphotos.net

Portal Analitika